Now Reading:
Bogat program drugog fašničkog vikenda u Samoboru – evo što vas sve očekuje
Full Article 2 minutes read

Bogat program drugog fašničkog vikenda u Samoboru – evo što vas sve očekuje

Drugi fašnički vikend bogat događanjima počeo je koncertom Hladnog piva u petak, a dan nakon, u subotu 26. veljače na na Trgu fašničkih velikana u 20 sati na pozornicu izlazi Mladen Grdović, u nedjelju Klapa Cambi, ali od 16 sati i 30 minuta.

Subotnji program otvorit će maskirani mališani iz dječjih vrtića Mali prijatelji, Potočić, Osmijeh, Dječji grad, Izvor i Grigor Vitez, a popodne na središnjoj fašničkoj pozornici nastupaju gostujuće skupine iz Križevaca, Koprivnice, Župe Dubrovačke, Cavtata i drugih gradova Hrvatske kao i gosti iz susjedne Slovenije.

U nedjelju će se od 15 sati na fašniku predstaviti samoborski mjesni odbori: Klake, Hrastina, Rude i gradska četvrt Južno naselje. Pokazat će sve ono što su pripremali mjesecima, od bogatih i originalnih kostima do uvježbanih nastupa tijekom kojih redovito na satiričan način obrađuju aktualne društvene i političke teme. Svi oni pokušat će svojim nastupima nadmašiti mjesne odbore koji su nastupili prve fašničke nedjelje, jer najbolji osvajaju bogate novčane nagrade.

Svi koji ovog vikenda odluče doći na 196. Samoborski fašnik moći će uživati i u nastupima dječjih zborova, plesnih skupina, cirkusanata i drugih izvođača.

Osim na glavnom samoborskom Trgu bogat program odvijat će se i na Trgu Matice hrvatske tj. Trgu Srakinih mališana. Od 12 do 16 sati djeca će moći uživati u dječjim predstavama, zabavi uz mađioničare te edukativnim radionicama Zoološkog vrta Zagreb, a od 11 do 13 sati u igrama na ledu pod vodstvom Športića.

Spektakularna završnica fašničkih spelancija bit će na pokladni utorak, 1. ožujka, kada se očekuje suđenje Princu Fašniku i njegovo paljenje uz vatromet i koncert Gibonnija.

Program potražite na stranici www. samobor.hr te na društvenim mrežama Grada Samobora i Turističke zajednice grada Samobora.

sjever.hr/samobor.hr
26.02.2022.

Input your search keywords and press Enter.