Now Reading:
Načelnici i gradonačelnici na sastanku sa županom Stričakom: Poduzet ćemo sve da ljude koji će morati napustiti svoj dom u Ukrajini dočekamo spremni
Full Article 1 minutes read

Načelnici i gradonačelnici na sastanku sa županom Stričakom: Poduzet ćemo sve da ljude koji će morati napustiti svoj dom u Ukrajini dočekamo spremni

U Županijskoj palači u Varaždinu u petak je održan radni sastanak načelnika i gradonačelnika te članova stožera civilne zaštite sa županom Anđelkom Stričakom te njegovom zamjenicom i načelnicom Stožera civilne zaštite Varaždinske županije Silvijom Zagorec, koji je sazvan kako bi se izvidjele mogućnosti prihvata izbjeglica iz Republike Ukrajine na području županije.

-Svi smo primili dopis Ravnateljstva civilne zaštite sa zahtjevom da zbog trenutne situacije u Ukrajini i mogućnosti dolaska izbjeglica, izvidimo mogućnost organizacije njihovog prihvata, a isto tako i uključivanja svih službi u organizaciju njihovog smještaja i pružanja logističke potpore. Siguran sam da ćemo, ako do toga dođe, biti spremni za njihov prihvat. I sami smo kao narod prošli kroz Domovinski rat i vjerujem da svi naši sugrađani suosjećaju s ukrajinskim narodom. Stoga ćemo u suradnji s vama, načelnicima i gradonačelnicima, svim našim službama i udrugama te našim sugrađanima poduzeti sve da ljude koji će morati napustiti svoj dom u Ukrajini dočekamo spremni – rekao je župan Stričak.

Gradonačelnici i načelnici, predstavnici društava Crvenog križa i vatrogasaca te ravnatelji zdravstvenih ustanova iznijeli su svoju spremnost za pružanje organizacijske i logističke podrške.

www.sjever.hr
25.02.2022.

Input your search keywords and press Enter.