Now Reading:
GLAVNA ATRAKCIJA OVOG PROLJEĆA Trasa najgledanijega svjetskog rallyja prolazit će i kroz Zagrebačku županiju, Kolarec: To je velika promocija našeg turizma!
Full Article 2 minutes read

GLAVNA ATRAKCIJA OVOG PROLJEĆA Trasa najgledanijega svjetskog rallyja prolazit će i kroz Zagrebačku županiju, Kolarec: To je velika promocija našeg turizma!

Zagrebačkom županijom i ove godine prolazi trasa WRC Croatia Rallyja, upisana u kalendar Međunarodne automobilističke federacije (FIA). Utrka obuhvaća 20 brzinskih ispita, kroz pet hrvatskih županija, koje se voze od 21. do 24. travnja. Jedna je to od 13 automobilističkih utrka koje se boduju za FIA Svjetsko prvenstvo u rallyju, a nakon Formule 1 najgledanije je automobilističko natjecanje u svijetu.

-Pokrovitelji smo ove svjetske manifestacija i na to smo ponosni. Ona će uvelike pridonijeti i promociji našega turizma. Vjerujem da će i vozači i posjetitelji koji će doći u Hrvatsku uživati u ljepotama Zagrebačke županije -na održanoj tiskovnoj konferenciji kojom je najavljena ova utrka rekao je zamjenik župana Ervin Kolarec.

Brzinski ispiti koji prolaze Zagrebačkom županijom vozit će se na trasama Mali Lipovec-Grdanjci i Stojdraga-Gornja Vas (na području grada Samobora), Krašić-Vrškovac (dio trase prolazi općinom Krašić) i Kostanjevac-Petruš Vrh (dio trase prolazi općinom Žumberak). Probni brzinac, uoči ceremonijalnog starta utrke, vozit će se na području Okića (grad Samobor i općina Klinča Sela).

WRC Croatia Rally jedan je od najznačajnijih sportskih događaja u povijesti Hrvatske. No, kroz auto sport ‘bildamo‘ i hrvatski turizam, jer s auto sportom dolaze i gosti više platežne moći. Ove godine očekujemo preko 300.000 gledatelja – rekao je Davorin Štetner, predsjednik Hrvatskog auto i karting saveza, dodavši da se kroz WRC želi potaknuti i uključivanje mladih u auto sport.

Daniel Šaškin, predsjednik Organizacijskog odbora WRC Croatia Rallyja, rekao je da ova utrka donosi Hrvatskoj fantastičnu promociju , a Tomislav Družak državni tajnik u Ministarstvu turizma i sporta da je Vlada RH prepoznala pozitivne efekte ove utrke i za njezinu organizaciju izdvojila izdašnih 7,5 milijuna kuna.

-Svjesni smo što turizam znači za hrvatsko gospodarstvo. Ovo je drugo automobilističko natjecanje u svijetu po snazi, važnosti i veličini – rekao je Družak.

Veliki obol organizaciji ove utrke, baš kao i lani, dat će i Zajednica sportskih udruga i sveza Zagrebačke županije, županijska Vatrogasna zajednica, Zavod za hitnu medicinu, Županijska uprava za ceste, Turistička zajednica Zagrebačke županije…

sjever.hr/zagrebacka-zupanija.hr
25.02.2022.

Input your search keywords and press Enter.