Now Reading:
Radovi na Gradskim bazenima u punom jeku – Ljerka Cividini: Vanjski bazeni bit će u funkciji za sljedeću sezonu kupanja i neće mijenjati cijenu ulaznica
Full Article 5 minutes read

Radovi na Gradskim bazenima u punom jeku – Ljerka Cividini: Vanjski bazeni bit će u funkciji za sljedeću sezonu kupanja i neće mijenjati cijenu ulaznica

U punom su jeku radovi na izgradnji vanjskih bazena u Čakovcu, u sklopu postojećih Gradskih bazena “Marija Ružić” u zoni Sportsko rekreacijskog centra “Mladost”. Dugo očekivani novi sadržaji za Međimurje i Međimurce napokon se naziru uz vanjski otvoreni bazen s tri plivačke trake u duljini od 50 m, bazen za bebe, dječje igralište, sportske terene i zelene površine za kampiranje. Kako bi provjerili u kojoj je fazi projekt i kako napreduju radovi, teren je obišla gradonačelnica Čakovca Ljerka Cividini s direktorom GP „Ekom“ Čakovec Miodragom Novoselom te nadzornim inženjerom Rokom Magdalenićem. Radovi idu prema ugovorenom tijeku i većina je odrađena.

Trenutno se formiraju zelena sunčališta, uređuje okoliš ulaznog kompleksa, priprema pristupna cesta, postavlja se ograda kompleksa vanjskih bazena, a u tijeku su i radovi u strojarnici, elektro radovi slabe i jake struje, spajanje i testiranje komponenti bazenske tehnike, klorne stanice i upravljačkih ormara te automatike. Nastavljeni su radovi na oblaganju rekreacijskog i plivačkog bazena keramičkim pločicama kao i uređenje sunčališta uz same bazene, na montaži sanitarne opreme, kabina, razne opreme garderoba i ureda te rasvjete bazena.

– Ono što je našim građanima najvažnije je da će, prema trenutnom stanju odrađenog, vanjski bazeni svakako biti u funkciji za slijedeću sezonu kupanja. Otvorenje planiramo oko obilježavanja Dana Grada i bez obzira na sva iznenađenja koje nam je ovaj projekt donio, vjerujem da će sljedećeg ljeta Čakovec biti destinacija koju će mnogi posjetiti upravo zbog novih vanjskih bazena, a naši sugrađani jedva dočekati nakon više od 20 godina ponovo kupanje na otvorenom u svom gradu, no ovog puta u grijanim bazenima – rekla je pritom Cividini koja je naslijedila projekt, a s njime i kreditno zaduženje.

– Osim kreditnog zaduženja koje svi građani plaćamo na mjesečnoj razini, rastu i cijene građevinskog materijala te radova, no zasad se na ovom projektu s time uspješno nosimo. Ekipe Grada i Ekoma intenzivno rade na tome da se iz europskog novca i natječaja koji su tek u pripremi vrati barem dio proračunskih sredstava koja su uložena u vanjske bazene, a čitav kompleks prijavili smo za projekt sunčane elektrane, što će rasteretiti trošak financiranja energenata za funkcioniranje bazena – objasnila je gradonačelnica.

Iznenađenja koja je naglasila gradonačelnica objasnio je nadzorni inženjer, rekavši kako je zbog niza nedostataka u samom početku projekta te situacija koje nisu prezentirane u početnom troškovniku, u jednom trenutku bilo upitno hoće li bazeni na vrijeme biti stavljeni u funkciju. No uz brzu reakciju Grada i gradskih službi ovih se dana intenzivno radi na izmjeni i dopuni građevinske dozvole kako bi se moglo pristupiti tehničkom pregledu.Izmjene koje su utjecale na potrebu za ishođenje izmjene i dopune građevinske dozvole su pomicanje strojarnice, kraćenje veznog hodnika između sjevernog i južnog dijela strojarnice, nova pozicija postojećeg zida kod ulaznog kompleksa te izmjena načina zbrinjavanja oborinske odvodnje – naglasio je nadzorni i zahvalio gradonačelnici na suradnji, stalnim radnim sastancima, brzim reakcijama i obilasku terena kako bi se držali svih zadanih rokova.

– Usprkos svakodnevnim izazovima s kojima se susrećemo i novoj dozvoli koju sada moramo zbog lošeg starta samog projekta vanjskih bazena ishoditi u rekordnom roku, napravit ćemo sve da naši građani na kraju to ne osjete. Dobra vijest za kupače je i da cijena korištenja vanjskog bazena neće mijenjati cijene ulaznica, točnije s jednom kupljenom ulaznicom posjetitelji će moći koristiti i unutarnje i vanjske bazene – rekla je Cividini.

Pritom je prisjetila kako će prostor vanjskih bazena činiti četiri osnovne funkcionalne zone “javna” zona, dječja zona, lounge zona i zona središnje vodene površine, svaka sa svojim karakterističnim sadržajima i ambijentom. U zgradi vanjskog ulaza bit će smješteni prostori blagajne, kabina zapresvlačenje s garderobom, sanitarije te prostori za pružanje hitne medicinske pomoći. Glavni bazen osmišljen je kao vodena površina podijeljena u zonu za plivanje i zonu za “boravak u vodi”, međusobno povezan kanalom, preko kojeg prolazi most. Unutar zone za plivanje moguća je postavka četiri plivačke trake predviđene za plivačke treninge i rekreativno plivanje. U sklopu glavnog bazena, očekuje nas hidromasažna zona, s ležećim i sjedećim masažama, vodeni slapovi, gejziri i tobogan.
Gradi se i dječji bazen u čijem će sklopu biti smješten i splash toranj s tri tobogana, vodenom gljivom i vodenim klaunom. Tu su još i dodatni sadržaji za djecu poput vodenog tunela, vodene prskalice, vodene puške, prskajuće gljive i vodoskoka. Izgrađene su i dvije osnovne grupe prostora za smještaj instalacija bazenske tehnike, a dograđuju se postojeća kuhinja i restoran, uz ljetni bar i otvorenu restoransku terasu.

S novim kompleksom koji i u ovoj fazi radova izgleda impresivno, Čakovec će imati još jedno mjesto za kvalitetno provođenje slobodnog vremena, uz pregršt sadržaja usmjerenih prema rekreativcima, obiteljima, mladima i djeci. Uz nove bazene i sve već postojeće sadržaje na kompleksu SRC Mladost, bez sumnje je ovaj dio Hrvatske u samom vrhu ponude sportsko-rekreativnih sadržaja na jednom mjestu, a kako je potvrdila gradonačelnica još ima planova za širenje zone, kako bi se prilagodila još većem broju korisnika, sportova i klubova.

www.sjever.hr

23.02.2022.

Input your search keywords and press Enter.