Now Reading:
HNS Varaždinske županije pokrenuo socijalnu inicijativu za pomoć potrebitim građanima; građani Varaždinskih Toplica su ti koji trebaju odlučiti o turističkom projektu
Full Article 2 minutes read

HNS Varaždinske županije pokrenuo socijalnu inicijativu za pomoć potrebitim građanima; građani Varaždinskih Toplica su ti koji trebaju odlučiti o turističkom projektu

HNS Varaždinske županije svjestan je kako dolazi do povećanja troškova energanata što će dovesti do vala poskupljenja i životnih troškova čime će posebno biti pogođeni umirovljenici i osobe koje imaju socijalni status, ističe se u priopćenju Marijana Škvarića, v.d. predsjednika HNS-a Varaždinske županije.

„Uvažavajući mjere koje je donijela Vlada RH na nacionalnoj razini, smatramo kako treba što žurnije pokrenuti mobilizaciju svih resursa i na lokalnoj i regionalnoj razini. Putem zaklada koje postoje u okviru Varaždinske županije i Crvenog križa potrebno je osigurati dodatna sredstva kako bi naši potrebiti građani dobili pomoć. Župan Stričak na 4. sjednici Županijske skupštine pozdravio je navedenu inicijativu i naveo kako će se u što skorijem roku okupiti gradonačelnike i načelnike kako bi se dogovorila strategija koja će omogućiti potrebitim građanima da lakše prebrode najavljena poskupljenja.

Stav HNS-a Varaždinske županije je da su građani Varaždinskih Toplica ti koje treba pitati da li su za realizaciju ovakvog zahtjevnog turističkog projekta koji zahtjeva visoku razinu investicija, uključujući visoke operativne standarde u izvođenju, realizaciji i samom upravljanju projekta. Čačićeva vizija Varaždinskih Toplica jako lijepa izgleda na prezentaciji, šarena je i vizualno atraktivna, no od toga se ne živi – živimo u realnom svijetu gdje nam milijuni ne padaju s neba. Veliki problem projekta je nedostatak kvalificirane radne snage te se i postavlja pitanje izmjene Zakona o zdravstvenoj zaštiti – što ako sva osnivačka prava sa županijske razine pređu na razinu Republike Hrvatske – sva sredstva i novci u jednom trenutku propadaju. Radi se o investicijskom riziku i zadiranju u kvalitetu života lokalnog stanovništva kao i općenito gospodarstva Varaždinskih Toplica“, stoji u priopćenju.

www.sjever.hr
23.02.2022.

Input your search keywords and press Enter.