Now Reading:
Bespovratnih 1,9 milijardi kuna za gradnju, širenje i opremanje poslovnih zona, inkubatora i poduzetničkih centara – i Varaždinska županija ima šansu!
Full Article 2 minutes read

Bespovratnih 1,9 milijardi kuna za gradnju, širenje i opremanje poslovnih zona, inkubatora i poduzetničkih centara – i Varaždinska županija ima šansu!

Posljednjih godina Hrvatskoj su na raspolaganju i sredstva EU za ulaganje u poslovne zone, centre ili inkubatore, a kroz poslovne centre dodatno se pojačava njihova uloga davanjem savjetodavnih usluga poduzetnicima, piše portal Župan.hr.

U narednom razdoblju naši poduzetnici mogu očekivati čitav niz poziva za bespovratna sredstva. Nacionalni plan oporavka i otpornosti podrazumijeva potpore poduzetnicima u tranziciji na energetski učinkovito gospodarstvo, gdje će izravne potpore iznositi 1,9 milijardi kuna.

U Jedinstveni registar poduzetničke infrastrukture (JRPI) upisano je više od 500 poduzetničkih institucija – od poslovnih zona, akceleratora, inkubatora, razvojnih agencija…više od 200 poduzetničkih potpornih institucija te i oko 300 poslovnih zona. Sve nisu aktivne, a od onih 200 verificiranih zona aktivno je oko 2.000 poduzetnika.

Veliku ulogu ima politika lokalnih uprava usmjerena prema investitorima, a što se onda vraća kroz bolje punjenje proračuna, za čak 60 posto, nadalje da te lokalne jedinice imaju manju nezaposlenost i veći izvoz.

U Varaždinskoj županiji od niza poslovnih zona svakako se izdvaja ona u Ivancu gdje djeluje i poduzetnički centar, piše Župan.hr.

-Nudimo im čitav niz potpornih usluga, ali posebno ističemo individualno savjetovanje, online informiranje, čitav set promidžbenih alata i platformu za marketing, organizaciju i potporu kod prijava na europske fondove, za što smo se i posebno specijalizirali. BOND projekt nam je omogućio razvoj dodatnih vještina zaposlenika, što je za direktnu posljedicu imalo razvoj novih poslovnih ideja i ciljeva, novih kompleksnijih usluga i nesumnjivo je doprinio razvoju poslovnih kontakata – rekla je nedavno Lana Labaš, direktorica Poslovne zone Ivanec.

Općina Breznički Hum primjerice ima tri poslovne zone i velik interes ulagača, djeluju još poduzetničke zone i u Ludbregu, Novom Marofu, u Beretincu, Jalžabetu, a tu je i Tehnološki park Varaždin.

www.sjever.hr/zupan.hr
22.02.2022.

Input your search keywords and press Enter.