Now Reading:
Habijan: Vladajuća većina je stabilna
Full Article 2 minutes read

Habijan: Vladajuća većina je stabilna

Na aktualna politička zbivanja i situaciju u Vladi Republike Hrvatske osvrnuo se i HDZ-ov saborski zastupnik Damir Habijan gostujući u N1 Studiju uživo.

Naglasivši kako je vladajuća većina stabilna, Habijan je istaknuo kako oporba stvara histeričnu atmosferu i izvanredno stanje, no, kako kaže, njihovo je legitimno pravo pozivati na prijevremene izbore.

-To je njihovo legitimno pravo, no članovi vladajuće koalicije jesu uz Vladu, većina je stabilna. Oporba stvara histeričnu atmosferu i izvanredno stanje – rekao je Habijan osvrnuvši se i na potpredsjednika Vlade Borisa Miloševića koji je svoj mandat stavio na raspolaganje.

-Mislim da je premijer jasno rekao da svaki ministar u svakom trenutku ima mandat na raspolaganju, na premijeru je odlučiti o tome. U Miloševićeve razloge ne mogu ulaziti – pojasnio je Habijan i dodao da nema saznanja da bi netko drugi bio pod istragom osim Horvata.

Ova Vlada ima svoj program, rekao je Habijan, i njezin cilj je završiti posao.

-Volio bih da poštujemo presumpciju nevinosti, a oporba se ponaša kao da su već osuđeni. Neki dan samo saznali za istragu – naglasio je HDZ-ov saborski zastupnik istaknuvši kako je upravo uhićenje ministra na dužnosti dokaz da vladajuća stranka nema nikakvog utjecaja na DORH i pravosuđe.

-U postupanju DORH-a mi je jedino sporno curenje informacija. To mi je nevjerojatno. Da od subote ujutro, imamo live stream istrage, zapisnika, poruka… Radi se o tajnoj istrazi, to je pitanje za DORH – kazao je Habijan zaključivši kako javnost ima pravo znati što se ministru stavlja na teret.

www.sjever.hr / n1
21.02.2022.

Input your search keywords and press Enter.