Now Reading:
Divna inicijativa iz Križevaca – europskim novcem osigurali ‘životinjske’ spremnike kako bi potakli najmlađe na razvrstavanje otpada
Full Article 2 minutes read

Divna inicijativa iz Križevaca – europskim novcem osigurali ‘životinjske’ spremnike kako bi potakli najmlađe na razvrstavanje otpada

Grad Križevci uspješno je povukao financijska sredstva Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost za nabavu spremnika za odvojeno prikupljanje otpada u obliku životinja, a sve u cilju razvijanja pozitivnih navika u postupanju s otpadom kod djece od najranije dobi.

Spremnici u obliku medvjeda, žabe i delfina postavljeni su u sva četiri vrtića na području Križevaca čime je djeci omogućeno da kroz igru uče o važnosti odvojenog prikupljanja otpada i pravilnom razvrstavanju.

Ovaj projekt dodatni je iskorak u edukaciji djece koju sustavno provodi Komunalno poduzeće d.o.o. Križevci pa su tim povodom direktor Komunalnog poduzeća d.o.o. Križevci Martin Kozjak i voditeljica sustava kvalitete i zaštite okoliša Dijana Mijač Dretar posjetili Dječji vrtić Križevci.

U nazočnosti ravnateljice vrtića Nataše Batković, djeca su pokazala kako razvrstavaju otpad i istaknula oduševljenje postavljenim spremnicima za otpad.

Podsjetimo, Grad Križevci je prošle godine ostvario jedan od najvećih skokova u odvojenom prikupljanju otpada te se s dosegnutom stopom od 42,99 posto pozicionirao kao šesti najuspješniji grad i jedan od tek 10 gradova u Hrvatskoj sa stopom odvajanja iznad 40 posto. 2018. godine stopa odvajanja otpada iznosila je 23,16 posto, no zahvaljujući brojnim edukacijama, uvođenjem dodatnih spremnika, stimuliranjem odvajanja otpada putem varijabilnog dijela cijene te brojnim drugim akcijama zabilježen je značajan skok u stopi odvajanja otpada.

sjever.hr/krizevci.hr
21.02.2022.

Input your search keywords and press Enter.