Now Reading:
VARAŽDIN: Predsjednica Vijeća Grđan najavila refinanciranje kredita i odluku vezano uz novu cijenu sakupljanja otpada
Full Article 4 minutes read

VARAŽDIN: Predsjednica Vijeća Grđan najavila refinanciranje kredita i odluku vezano uz novu cijenu sakupljanja otpada

Predsjednica Gradskog vijeća Grada Varaždina Zdravka Grđan, prof. konferencijom za novinare u subotu, 21. siječnja 2022. godine najavila je održavanje 8. sjednice Gradskog vijeća. Sjednica će biti održana u ponedjeljak, 31. siječnja 2022. godine od 11 sati u Velikoj koncertnoj dvorani Hrvatskog narodnog kazališta uz pridržavanje epidemioloških mjera.

Najavila je prijedloge odluke o zaduživanju Grada Varaždina te prijedlog izmjene i dopune proračuna za 2022. godinu. U ovim točkama riječ je o refinanciranju dugoročnih kreditnih zaduženja. Naime, grad Varaždin ima 3 kredita u ukupnom iznosu od 36.017.769 kuna kamatnih stopa od 1,75 – 2,5 % godišnje. Krediti su uzeti za izgradnju dječjeg vrtića u Kučanu Donjem, dogradnju dječjeg vrtića Varaždin, rekonstrukciju i dogradnju VI.OŠ Varaždin te za kupnju nekretnine za potrebe smještaja Gradske knjižnice. Ovom odlukom predlaže se refinanciranje sva 3 kredita u preostalom iznosu od 26.308.574,56 kuna u 1 kredit kod ERSTE&STEIERMÄRKISCHE BANK.d.d. s rokom otplate na 9 godina (108 mjeseci) u mjesečnim ratama po kamatnoj stopi od 0,44 %.

Također pažnju je posvetila prijedlogu odluke o načinu pružanja javne usluge sakupljanja komunalnog otpada. Naime, na temelju članka 66. Zakona o gospodarenju otpadom jedinice lokalne samouprave dužne su u roku od 6 mjeseci od dana stupanja na snagu istoga donijeti Odluku kojom se regulira način pružanja javne usluge sakupljanja komunalnog otpada te je istim člankom reguliran obvezatni i fakultativni sadržaj Odluke. Ova Odluka dijelom je istovjetna važećoj Odluci, no najvažnija izmjena je da ista regulira iznos cijene obvezne minimalne javne usluge s obrazloženjem načina na koji je određena, te je povećana učestalost odvoza biotopada, papira i plastike. Nakon toga, najavila je predsjednica, članovi vijeća primit će informaciju o stanju u TD Čistoća.

Nadalje, kako bi Grad Varaždin mogao podnijeti Zahtjev za potporu za projekt „Izgradnja dječjeg igrališta u Gojancu“ na 2. Natječaj za provedbu tipa operacije 7.4 „Ulaganja u pokretanje, poboljšanje ili proširenje lokalnih temeljnih usluga za ruralno stanovništvo, uključujući slobodno vrijeme i kulturne aktivnosti te povezanu infrastrukturu“, LEADER – Podmjera 19.2 raspisan od strane Lokalne akcijske grupe Sjeverozapad, potrebno je na Gradskom vijeću Grada Varaždina donijeti Odluku o davanju suglasnosti za provedbu ulaganja na području Grada Varaždina čiji sastavni dio je Prilog III. – Opis projekta. Natječaj je otvoren 27. prosinca 2021. godine, a zatvara se 28. veljače 2022. godine , najavila je predsjednica u nastavku konferencije.

Pod točkom Izbori i imenovanja rješavat će se pitanje intendantice Hrvatskog narodnog kazališta, te imenovanje članova Upravnog odbora Zaklade za razvoj kvalitetnog sporta. Imenovat će se i članovi školskog odbora Druge osnovne škole. Izabrati će se i predsjednik Odbora za kulturu, sport i turizam a glasat će se i o promjenama članovi Odbora za izbore i imenovanje te Odbora za mlade.

www.sjever.hr 22.01.2022.

Input your search keywords and press Enter.