Now Reading:
Biraju se članovi Povjerenstva za ravnopravnost spolova KZŽ – Svoje prijedloge dostavite do 13. veljače
Full Article 3 minutes read

Biraju se članovi Povjerenstva za ravnopravnost spolova KZŽ – Svoje prijedloge dostavite do 13. veljače

Krapinsko – zagorska županija objavila je javni poziv za isticanje kandidatura za članove Povjerenstva za ravnopravnost spolova KZŽ. Povjerenstvo je savjetodavno tijelo Županijske skupštine KZŽ zaduženo za promicanje ravnopravnosti spolova.

– Povjerenstvo razmatra prijedloge, mjere i opće akte kojima se zapravo uređuju pitanja od značaja za ravnopravnost spolova te se sastoji od sedam članova, odnosno čine ga predsjednika i šest članova. Članove imenuje Županijska skupština tako da Povjerenstvo čine tri člana odnosno članice iz redova Županijske skupštine, ali i četiri člana iz redova nezavisnih stručnjaka koji su predstavnici organizacija civilnog društva iz područja djelokruga rada Povjerenstva – objasnila je zamjenica krapinsko – zagorskog župana Jasna Petek te dodala kako se ovim javnim pozivom biraju upravo ta četiri člana, pa poziva sve zainteresirane koji bi htjeli raditi u povjerenstvu, s ciljem smanjenja razlika u položaju i ravnopravnosti spolova u KZŽ da se jave na ovaj javni poziv.

– Važno je napomenuti kako se kandidirati mogu samo punoljetni državljani odnosno državljanke Republike Hrvatske koji imaju prijavljeno prebivalište na području Krapinsko – zagorske županije najmanje godinu dana, koji nisu osuđivani za kaznena djela te se protiv njih ne vodi nikakav kazneni postupak – istaknula je Petek te napomenula kako kandidature mogu isticati sami građani, udruge, građanske inicijative, zaklade, javne i privatne ustanove te druge pravne osobe.

-Na službenim internetskim stranicama Krapinsko – zagorske županije dostupni su i propisani obrasci na kojima se ističu kandidature, a koje su kandidati dužni priložiti uz uvjerenje nadležnog suda da se protiv njih ne vodi kazneni postupak, ne starije od šest mjeseci te vlastoručno potpisanu izjavu da nisu pravomoćno osuđivani za kaznena djela – kazala je zamjenica župana te još jednom pozvala sve zainteresirane da podnesu kandidaturu.

Rok za podnošenje prijava iznosi 30 dana od dana objave javnog poziva, odnosno do 13. veljače 2022.

Ostale informacije i obrasce potrebne za prijavu pronađite na web stranici Krapinsko-zagorske županije.

sjever.hr 22.01.2022.

Input your search keywords and press Enter.