Now Reading:
Čačić: Logično je da dobijemo prolongaciju korištenja sredstava za obnovu Zagreba i Banovine
Full Article 2 minutes read

Čačić: Logično je da dobijemo prolongaciju korištenja sredstava za obnovu Zagreba i Banovine

Radimir Čačić mišljenja je da je uloga premijera Andreja Plenkovića sada ključna kako bi se dobila prolongacija korištenja sredstava za obnovu području pogođena potresom. Bivši varaždinski župan računa da bi se moglo dobiti produljenje na 12 mjeseci.

Za javne objekte u Zagrebu na raspolaganju nam je 5,1 milijarda kuna iz Fonda solidarnosti, a još nismo potrošili ništa, dva posto je ništa. Bilo je i tu ogromnih propusta, na strani države, ali i na strani grada. Pustimo, međutim, i tu utvrđivanje tko je kriv, iako smo izgubili dvije godine. Bitno je što sada, ovo isključivo može riješiti Andrej Plenković, to nije Horvatova odgovornost. Samo Andrej Plenković može osigurati još vremena za trošenje tih financijskih sredstava, a argument mu je da je Zagreb pretrpio štete i od potresa s epicentrom kod Petrinje, pa je prolongacija od 12 mjeseci logična – izjavio je za Novi list Čačić te nastavio:

-Premijer mora javno istupiti i jasno reći da će tražiti dodatnih 12 mjeseci i da jamči da ćemo, kada to dobijemo, u tom razdoblju povući sav novac iz Fonda solidarnosti, točka. Drago mi je da je Plenković, nakon koalicijskog sastanka, počeo govoriti da nećemo morati u Fond vratiti niti lipu, zaključio je Čačić.

www.sjever.hr/Novi list/Jutarnji.hr 22.01.2022.

Input your search keywords and press Enter.