Now Reading:
Zanimljivosti i tajne barokne jezgre: Varaždinci i ove godine uživali u besplatnom razgledu svog grada
Full Article 2 minutes read

Zanimljivosti i tajne barokne jezgre: Varaždinci i ove godine uživali u besplatnom razgledu svog grada

Povodom 30. obljetnice međunarodnog priznanja Republike Hrvatske turistički vodiči organizirali su već tradicionalne besplatne razglede gradova diljem Hrvatske, a u inicijativu se uključilo i Društvo turističkih vodiča Varaždin.

Tako su Varaždinci i Varaždinke, ali i posjetitelji u subotu krenuli u šetnju starom gradskom jezgrom i upoznali se s mnogim zanimljivostima i tajnama koje barokni grad skriva, a kako je potvrdila predsjednica varaždinskog Društva turističkih vodiča Aleksandra Cmrečki, njih nikada ne nedostaje.

Priznala je da, kako stranci, tako i lokalno stanovništvo, uvijek ostanu iznenađeni svime što varaždinska gradska jezgra i brojne palače skrivaju, ali i da i same turističke vodiče uvijek nešto novo zatekne zbog čega stalno uče i educiraju se što onda prenose i svojim sugrađanima.

-Prošle godine sudjelovalo je više od 60 gradova, no ove godine jedan dio odlučio je obilježiti 30. obljetnicu međunarodnog priznanja Hrvatske na ovakav način, dok je drugi dio pripremio kratak video – rekla je Cmrečki dodavši kako je ovogodišnji razgled nešto drugačiji nego proteklih godina zbog epidemioloških mjera.

Tako su građani mogli uživati u klasičnom razgledu središta grada, Gradske vijećnice, katedrale, Starog grada i varaždinskih palača u trajanju od oko sat vremena, a iako zbog epidemioloških mjera nisu ulazili u objekte, zanimljivosti nije nedostajalo.

tklopotan / www.sjever.hr
15.01.2022.

Input your search keywords and press Enter.