Now Reading:
U Koprivničko-križevačkoj županiji više od 50 posto pozitivnih nalaza – akcija cijepljenja nastavlja se danas
Full Article 2 minutes read

U Koprivničko-križevačkoj županiji više od 50 posto pozitivnih nalaza – akcija cijepljenja nastavlja se danas

Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije obavještava javnost kako su na području županije zabilježena 152 nova slučaja bolesti COVID-19, a trenutno je aktivno 1108 slučaja.

Ozdravila je 61 osoba, na bolničkom se liječenju nalaze 44 pacijenta, od čega je devet na respiratoru. Tijekom jučerašnjeg dana izuzeto je 277 uzorka – PCR i brzim antigenskim testiranjem, sa sumnjom na koronavirus. Od početka pojave SARS – CoV-2 virusa na području županije bolest COVID-19 potvrđena je kod ukupno 19393 osoba.

Podsjećamo da se nastavlja s akcijama cijepljenja protiv bolesti COVID-19 te su organizirani termini na punktovima u Koprivnici, Križevcima i Đurđevcu. U petak, 14. siječnja na rasporedu je punkt u Križevcima u dvorani Osnovne škole Lj. Modeca u vremenu od 14 do 18 sati.

Građani se mogu cijepiti cjepivima Comirnaty (Pfizer), Moderna i Janssen (Johnson). Također, potrebno je obavezno donijeti osobnu iskaznicu i zdravstvenu iskaznicu. Kod dolaska na drugu i treću dozu cijepljenja, potrebno je donijeti i potvrdu o primitku prethodnih doza cjepiva.

Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije apelira na građane da se pridržavaju svih epidemioloških mjera prevencije i  zdravstvenih uputa kako bi se ograničilo širenje zaraze koronavirusa. Samo odgovornim ponašanjem možemo zaštititi vlastito zdravlje i zdravlje sugrađana.

www.sjever.hr
14.01.2022.

Input your search keywords and press Enter.