Now Reading:
Nastava u Krapinsko-zagorskoj županiji i dalje po modelu A – župan Kolar poručio da situacija nije dobra, ali nije ni alarmantna
Full Article 2 minutes read

Nastava u Krapinsko-zagorskoj županiji i dalje po modelu A – župan Kolar poručio da situacija nije dobra, ali nije ni alarmantna

Nastava u Krapinsko-zagorskoj županiji nastavlja se po modelu A. Najavio je tako krapinsko-zagorski župan Željko Kolar na konferenciji županijskog Stožera civilne zaštite u petak.

Kako je pojasnio, u niti jednoj školi nema više od osmero zaraženih učenika što nije tako velik broj da bi razmišljali o nekom drugom modelu, pogotovo zato što u srednjim školama, što se tiče prijevoza, to nije eskaliralo.

-No treba primijetiti da, kao i u zdravstvu, imamo povećan broj zaraženih djelatnika u prosvjeti, ali to je u prosjeku dva do maksimalno tri nastavnika u osnovnim školama i u jednoj srednjoj školi nešto veći broj, ali nije alarmantan da bi zahtijevao posebne intervencije – poručio je Kolar naglasivši kako je na ravnateljima da, u slučaju proboja u neki razred organiziraju nastavu po C modelu.

Na trenutnu situaciju u školama osvrnuo se i načelnik županijskog Stožera civilne zaštite Stjepan Skuliber naglasivši kako su ukupno zaražena 184 učenika u 33 škole, 25 osnovnih i osam srednjih škola, dok je prije praznika bilo zaraženo 93 učenika u 30 škola. Što se tiče djelatnika, u 27 škola, 19 osnovnih i osam srednjih pozitivnih ih je ukupno 57, a prije praznika zaraženo je bilo 22 djelatnika u 17 škola.

tklopotan / www.sjever.hr
14.01.2022.

Input your search keywords and press Enter.