Now Reading:
Na liječnike obiteljske medicine stavljen novi, veliki teret – Dogan: Ponovno smo na prvoj crti obrane!
Full Article 2 minutes read

Na liječnike obiteljske medicine stavljen novi, veliki teret – Dogan: Ponovno smo na prvoj crti obrane!

Nakon što su se u javnosti pojavile oštre kritike zbog prebacivanja testiranja u ordinacije obiteljske medicine, na odluku da će liječnici primarne zdravstvene zaštite provoditi brzo antigensko testiranje osvrnula se i ravnateljica Doma zdravlja Krapinsko-zagorske županije Nada Dogan.

Dogan je prije svega čestitala svim liječnicima koji su, kako kaže, u tišini došli po svoje BAT testove, a naglasila je i kako im daje mogućnost da sami odrede na koji će način, prema uputama Ministarstva zdravstva, odraditi to testiranje, odnosno hoće li testirati na početku ili na kraju radnog vremena.

-Naši liječnici ne samo da rade testiranje, a sada je to postala i obaveza kako bi se rasteretio sustav PCR testiranja, mi u ambulanti imamo i druge bolesti, naši liječnici i dalje cijepe, naručuju pacijente na cijepljenje tako da je obim posla kojeg su dobili stvarno velik – poručila je Dogan uputivši građanima molbu na strpljenje i razumijevanje.

Kako je istaknula, obiteljska medicina i primarna zdravstvena zaštita uvijek su bile na prvoj crti obrane, a sada je tako i u slučaju koronavirusa. Napomenuvši kako je testiranje predviđeno za simptomatske pacijente, Dogan je kazala da su liječnici uz to dobili još jedan zadatak – upisivati rezultate testova u sustav i zvati kontakte zaraženih.

-Dakle, još jedan velik posao dali smo liječnicima obiteljske medicine i ja im zahvaljujem na strpljenju i požrtvovnosti – zaključila je.

tklopotan / www.sjever.hr
14.01.2022.

Input your search keywords and press Enter.