Now Reading:
Međimurska županija dodijelila više od 1,7 milijuna kuna potpora poljoprivrednicima – počela isplata za 353 poljoprivredna gospodarstva
Full Article 1 minutes read

Međimurska županija dodijelila više od 1,7 milijuna kuna potpora poljoprivrednicima – počela isplata za 353 poljoprivredna gospodarstva

Temeljem Javnog poziva za dodjelu potpora male vrijednosti u poljoprivredi Međimurske županije u 2021. godini, župan Matija Posavec donio je Odluke o dodjeli potpora.

Potpore male vrijednosti dodijelit će se za Edukaciju i stručno osposobljavanje, Podizanje i obnova trajnih nasada,  Nabavu sustava za obranu od tuče, Ekološku poljoprivreda,  Promociju i prodaju poljoprivrednih proizvoda proizvedenih na poljoprivrednom gospodarstvu, Stvaranje robne marke i sudjelovanje u programima kvalitete poljoprivrednih proizvoda, Ulaganje u preradu poljoprivrednih  proizvoda, Ulaganje u primarnu poljoprivrednu proizvodnju, Okrupnjavanje i povećanje posjeda poljoprivrednog zemljišta, Nabavu i zadržavanje uzgojno valjanih rasplodnih životinja i Sufinanciranje kontrole plodnosti tla.

Ovih je dana započela i isplata potpora male vrijednosti poljoprivrednim gospodarstvima.

Svake godine Međimurska županija izravno isplaćuju poljoprivrednicima sredstva kako bi se na vrijeme pripremili za novu proizvodnu godinu. Cilj potpora male vrijednosti je razvoj  poljoprivrede i unaprjeđenje ruralnog prostora, poticanje konkurentnosti poljoprivrede i postizanje održivog razvoja ruralnih zajednica, kao i drugih ciljeva utvrđenih poljoprivrednom politikom Republike Hrvatske.

Pravo na potporu u 2021. godini ostvarilo je 353 poljoprivrednih gospodarstva u ukupnom iznosu od 1.770.821,74 kuna.
 
Koja su poljoprivredna gospodarstva ostvarila pravo na dodjelu potpore male vrijednosti možete pogledati ovdje

www.sjever.hr/medjimurska-zupanija.hr
14.01.2022.

Input your search keywords and press Enter.