Now Reading:
Korona u Krapinsko-zagorskoj županiji ne jenjava – Skuliber: Broj novooboljelih u proteklih tjedan dana se i više nego udvostručio!
Full Article 2 minutes read

Korona u Krapinsko-zagorskoj županiji ne jenjava – Skuliber: Broj novooboljelih u proteklih tjedan dana se i više nego udvostručio!

Broj novooboljelih u Krapinsko-zagorskoj županiji u proteklih se tjedan dana i više nego udvostručio, naglasio je u petak načelnik županijskog Stožera civilne zaštite Stjepan Skuliber.

Kako je pojasnio, broj novozaraženih u proteklih sedam dana iznosi 1.196, prošli četvrtak bio je 448, a tjedan dana prije toga 361.

-Govoreći o apsolutnim brojkama, u sedam smo dana imali 1.489 novooboljelih, a u istom intervalu tjedan dana prije 558 – rekao je Skuliber.

Ipak, ima i dobrih vijesti, a to je da broj hospitaliziranih i dalje pada.

-Na COVID odjelu Specijalne bolnice za medicinsku rehabilitaciju Krapinske Toplice je 12 pacijenata. Dnevni prosjek hospitaliziranih u prošlom je tjednu bio 60, dok je tjedan dana prije iznosio 66, a prije dva tjedna 72. Danas imamo najmanji broj hospitaliziranih u posljednja dva mjeseca, 54 – kazao je Skuliber dodavši kako je u proteklih tjedan dana preminulo je šest covid pozitivnih osoba.

Da situacija nije dobra potvrđuje i činjenica da su 13. siječnja u Krapinsko-zagorskoj županiji bila 1.882 aktivna slučaja zaraze, dok ih je sredinom studenog desetak dana bilo više od 2.000, najviše 13. studenog kada ih je bilo 2.295.

-Jučer smo imali 409 novih slučajeva zaraze, a 5. studenog 412, dakle isto tako ogromne brojke – kazao je Skuliber osvrnuvši se i na situaciju u zdravstvenom i socijalnom sektoru.

U zdravstvenim ustanovama trenutno je 61 pozitivan djelatnik, od kojih su 43 zdravstvena. U samoizolaciji ih je 36 što je povećanje u odnosu na prošli tjedan kada je 20 djelatnika bilo pozitivno, a četvero u samoizolaciji. U ustanovama koje pružaju socijalnu uslugu smještaja, drugi tjedan zaredom nema covid pozitivnih korisnika, no broj zaraženih djelatnika je u odnosu na prošli tjedan povećan. Trenutno ih je zaraženo osam u šest domova, a prošli tjedan bilo ih je šest u četiri doma.

tklopotan / www.sjever.hr
14.01.2022.

Input your search keywords and press Enter.