Now Reading:
Gradonačelnik Batinić ivanečkom Gradskom vijeću predlaže raspisivanje referenduma oko vodovoda i dovoza smeća u Jerovec
Full Article 2 minutes read

Gradonačelnik Batinić ivanečkom Gradskom vijeću predlaže raspisivanje referenduma oko vodovoda i dovoza smeća u Jerovec

Ivanečki gradonačelnik Milorad Batinić, baš kao što je i najavio, kreće u novu fazu borbe za obranu interesa svih naših građana, kako po pitanju vodovoda i uslužnih područja, tako i oko pritisaka za dovoz otpada iz 13 gradova i općina Varaždinske županije na odlagalište u Jerovcu, koje se nalazi na administrativnom području Grada Ivanca.

Potvrđuje to i informacija da će na tematskoj sjednici Gradskog vijeća Ivanca sazvanoj za četvrtak, 20. siječnja, gradonačelnik vijećnicima predložiti donošenje Odluke o raspisivanju lokalnog referenduma, na kome bi se građani izjasnili o dva pitanja.

Tako bi prvo pitanje bilo „Jeste li za da se ivanečki vodovodi i Ivkom-vode d.o.o. Ivanec pripoje tvrtki Varkom d.d. Varaždin i da Varkom preuzme distribuciju vode na cijelom području Ivanca?”, a drugo „Jeste li za da se na odlagalištu otpada Jerovec u Ivancu odlaže komunalni otpad iz grada Varaždina i 12 okolnih gradova i općina Varaždinske županije?”.

Prihvate li vijećnici prijedlog gradonačelnika, lokalni referendum održat će se u nedjelju, 20. veljače 2022. godine.

Unatoč žestokim političkim i drugim pritiscima kojima je izvrgnut zbog svog kategoričkog „ne“ tzv. varaždinskom smeću, a sada i protivljenju Uredbi o uslužnim područjima Vlade RH slijedom koje bi ivanečki vodovodi i Ivkom-vode ušle pod Varkom (čime bi se Ivkom-vode ugasile nakon više od pola stoljeća rada i poslovanja), on ne odustaje od nastojanja da se izbori za interese građana grada Ivanca.

-Sada želim o oba spomenuta pitanja dobiti i potpuno jasan stav građana. Ako Gradsko vijeće donese Odluku o raspisivanju lokalnog referenduma, volja birača izražena na referendumu bit će mi nedvosmislen putokaz za daljnje postupanje. Ukoliko građani kažu NE Varkomu i gašenju Ivkom-voda te NE smeću u Jerovcu (a ja sam uvjeren da će biti tako), kao gradonačelnik odbit ću potpisati bilo kakav dokument koji bi išao protiv volje građana – poručio je gradonačelnik Batinić.

www.sjever.hr/ivanec.hr
14.01.2022.

Input your search keywords and press Enter.