Now Reading:
Za kvalitetniju dostupnost hitne medicine Zagrebačka županija izdvojit će 6 milijuna kuna
Full Article 2 minutes read

Za kvalitetniju dostupnost hitne medicine Zagrebačka županija izdvojit će 6 milijuna kuna

hitna

Za kvalitetniju dostupnost hitne medicine na području Vrbovca te pet okolnih općina i ove godine će brinuti dodatni T2 tim hitne medicine koji čine medicinska sestra i vozač, a Grad Vrbovec i okolne općine, Farkaševac, Rakovec, Dubrava, Preseka i Gradec nastavljaju financirati njihov rad.

Riječ je o godišnjem iznosu od 200 tisuća kuna, od čega će Grad Vrbovec osigurati polovicu iznosa, a ostatak, razmjerno broju stanovnika, otpada na općine.

Ravnatelj Zavoda za hitnu medicinu Zagrebačke županije Davorin Gajnik poručio je kako su prošle godine na ovom području imali 2651 intervenciju na terenu, 2028 intervencija u ambulanti i 7175 sanitetskih prijevoza.

-S obzirom da HZZO u Vrbovcu nije prepoznao veličinu terena i potrebe stanovništva imamo ugovorena samo dva tima sanitetskog prijevoza i bez ove pomoći vrlo bi teško mogli funkcionirati – istaknuo je Gajnik te dodao kako su u pandemiji uvjeti rada dodatno otežani jer svaki put kada voze zaraženog pacijenta moraju dezinficirati vozila zbog čega ostali stanovnici ponekad duže čekaju sanitetski prijevoz.

Gradonačelnik Vrbovca Denis Kralj te načelnice općina Rakovec i Gradec, Brankica Benc i Ljubica Ambrušec naglasili su kako će sufinanciranje nastaviti pridonositi kvaliteti medicinske skrbi na širem vrbovečkom području.

Inače, ispostava Zavoda za hitnu medicinu u Vrbovcu ima i 5 T1 timova koje financira Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje, dok Grad Vrbovec i okolne općine rad T2 tima hitne medicinske pomoći sufinanciraju od 2016. godine.

Uskoro slijedi i potpisivanje ugovora kojima će Zagrebačka županija sufinancirati 8 T1 timova hitne medicinske pomoći u vrijednosti gotovo 6 milijuna kuna.

www.sjever.hr / zagrebacka-zupanija.hr
13.01.2022.

Input your search keywords and press Enter.