Now Reading:
Tko će biti Najprefriganke i Najprefriganci Međimurja? Natječaj je otvoren, evo kako sudjelovati
Full Article 2 minutes read

Tko će biti Najprefriganke i Najprefriganci Međimurja? Natječaj je otvoren, evo kako sudjelovati

U Međimurju je u tijeku zanimljiv natječaj koji je pokrenula Udruga za promicanje dječjeg literarnog stvaralaštva i blogiranja Mlada pera.

Naime, u sklopu projekta Neje Međimurje tuliko malo kuliko sam jo veliki, među učenicima osnovnih i srednjih škola biraju se Najprefriganke i Najprefriganci Međimurja i to preko literarnog natječaja.

Njihov zadatak je da na veseli način napišu zašto su oni važni za Međimurje pa je samim time Međimurje važno za Hrvatsku pa i cijeli svijet. Za to u svom tekstu (poezija ili proza) moraju koristiti humor u obliku šale, ironije, sarkazma pa čak i preko cinizma.

Svi pristigli radovi bit će objavljeni na portalu udruge Top generacija, a mogu biti na kajkavskom književnom jeziku, kajkavskom narječju ili hrvatskom jeziku. U izbor ulaze svi radovi pristigli na natječaj u periodu 10. siječnja do 10. svibnja .2022. godine. Nema ograničenog broja radova po autoru. Najbolji će biti proglašeni na službenoj stranici udruge Mlada pera. Poželjno je da radovi imaju svoje vlastite naslove, a mogu biti na kajkavskom književnom jeziku, kajkavskom narječju ili hrvatskom jeziku.

Između svih autora bira se deset najkreativnijih koji osvajaju titulu Najprefriganke ili Najprefriganca Međimurja, što će svaki pobjednik dobiti ovjekovječeno na plaketi. Također svaka Najprefriganka i svaki Najprefriganec osvojit će 100 kuna novčane nagrade, sve pod sponzorstvom Eko Međimurja.

Sve ostale potrebne informacije pronaći ćete ovdje

www.sjever.hr/mlada-pera.medjimurje.info
11.01.2022.

Input your search keywords and press Enter.