Now Reading:
Gradonačelnik Batinić održao svečani prijem za vrhunske sportaše: Ivanec ima svijetlu sportsku budućnost!
Full Article 2 minutes read

Gradonačelnik Batinić održao svečani prijem za vrhunske sportaše: Ivanec ima svijetlu sportsku budućnost!

Grad Ivanec je u utorak po prvi puta upriličio svečani prijem za sportaše sa svog područja koji su u protekloj godini postigli zavidne uspjehe na međunarodnoj, nacionalnoj i državnoj razini. Iako je ovaj prijem održan prvi puta, gradonačelnik Milorad Batinić naglasio je kako će ovo postati tradicija jer je Ivanec grad bogat sportskim klubovima i sportašima koje nastoji pratiti tijekom cijele godine.

Tako Ivanec ulaže u sportsku infrastrukturu, održava dva nogometna igrališta, a nedavno je izgrađeno i pomoćno igralište za školu nogometa, dok je svim sportskim klubovima omogućeno besplatno korištenje sportskih školskih dvorana.

-Na godišnjoj razini izdvajamo preko milijun kuna za redovnu sportsku djelatnost, uz ulaganje u sportsku infrastrukturu. Zapažene rezultate uglavnom postižu školski uzrasti što samo veseli i što znači da je sportska budućnost Ivanca svijetla – istaknuo je Batinić.

Jedan od nagrađenih sportaša je i Nikola Jelić, međunarodni futsal sudac koji je pojasnio kako na lokalnoj i nacionalnoj razini sudi Prvu hrvatsku futsal ligu, dok je na međunarodnoj razini sudio i finale Lige prvaka te polufinale Svjetskog prvenstva u Litvi, a inače je i dvostruki dobitnik nagrade za najboljeg futsal suca na svijetu.

-Zbog ovog svečanog prijema imam veliki respekt prema Gradu Ivancu i gradonačelniku kojem zahvaljujem što se brine o svim sportašima i svim djelatnostima i time pokazuje da je naš gradonačelnik i da je ustrajan u tome što radi – poručio je Jelić.

Stela Gotal, izbornica Hrvatske ženske nogometne reprezentacije do 17 godina kazala je kako je iza nje uspješna godina.

-Ove godine igrali smo kvalifikacije za Europsko prvenstvo i plasirali smo se iz lige B u ligu A pobjedivši Armeniju, Kazahstan i Litvu s gol razlikom 14:0 što je nevjerojatan uspjeh za naše mlade reprezentativke. Ovo je jedan lijep događaj, priznanje i nagrada za sav uloženi trud – rekla je Gotal.

Osim njih i ostalih zaslužnih sportaša, ekipa i sportskih djelatnika, Grad Ivanec nagradio je i mladog Jakova Friščića, državnog prvaka u šahu u kategoriji do 6 godina koji na ovaj prijem nije mogao doći jer se trenutno nalazi na Europskom prvenstvu, a kako je naglasio gradonačelnik Batinić, Jakov će uskoro i na Svjetsko prvenstvo.

tklopotan / www.sjever.hr
29.12.2021.

Input your search keywords and press Enter.