Now Reading:
VELIKO PRIZNANJE Zahvaljujući mjerama pomoći obrtnicima Gradu Zlataru uručena srebrna plaketa
Full Article 1 minutes read

VELIKO PRIZNANJE Zahvaljujući mjerama pomoći obrtnicima Gradu Zlataru uručena srebrna plaketa

Obrtnička komora Krapinsko-zagorske županije uručila je Gradu Zlataru srebrnu plaketu za uspješnu borbu protiv pandemije u 2020. godini, pruženoj pomoći obrtnicima i poduzetnicima sa svog područja i očuvanju radnih mjesta.

Naime, kako bi se očuvala radna mjesta i ublažile posljedice otežanog poslovanja zlatarskih poduzetnika, Grad je dodjeljivao bespovratne potpore za troškove najma, režija, sirovina i materijala bitnih za rad, kao i knjigovodstvenih usluga. Grad Zlatar je za 35 poslovnih subjekata sa svog područja ukupno isplatio 159 tisuća kuna.

Još jedna mjera pomoći bila je ukidanje poreza na potrošnju kako bi se poduzetnici rasteretili i kako bi im se pružila pomoć u vrijeme otežanog poslovanja zbog pandemije koronavirusa. Također, obveznici plaćanja komunalne naknade kojima je bio obustavljen rad bili su oslobođeni njezinog plaćanja.

Na ovom priznanju je na svom Facebook profilu zahvalila i gradonačelnica Jasenka Auguštan – Pentek naglasivši kako je Zlatar prepoznat kao Grad koji je u 2020. godini izašao u susret te pomogao svojim obrtnicima.

www.sjever.hr / zlatar.hr / FB Jasenka Auguštan – Pentek
01.12.2021.

Input your search keywords and press Enter.