Now Reading:
Donja Stubica dobila pumptrack poligon vrijedan 370 tisuća kuna – Župan Kolar: Za djecu je važno da se bave sportom i međusobno druže na otvorenom
Full Article 3 minutes read

Donja Stubica dobila pumptrack poligon vrijedan 370 tisuća kuna – Župan Kolar: Za djecu je važno da se bave sportom i međusobno druže na otvorenom

Moderna tehnologija svakako ima svoje prednosti, no osim što spaja, nerijetko i razdvaja ljude, posebice djecu i mlade. Sport i druženje s prijateljima i vršnjacima, pogotovo na otvorenom, za njih su itekako važni, a Donjostubičani i stanovnici okolnih mjesta za to, srećom, imaju priliku.

U Donjoj je Stubici u srijedu otvoren asfaltni pumptrack poligon koji, osim biciklista, okuplja skejtere, rolere, ljubitelje romobila.

Projekt koji je provela Krapinsko-zagorska županija nadogradnja je cikloturističke infrastrukture koja je u Zagorju a zavidnoj razini, a ključni rezultat projekta je razvijanje destinacije cikloturizma na području županije.
Ukupna vrijednost projekta je 370 tisuća kuna, sufinanciran je od strane Ministarstva turizma i sporta u okviru nacionalnog Programa razvoja cikloturizma na kontinentu, a Grad Donja Stubica ustupio je parcelu na kojoj je izgrađen poligon ukupne asfaltne površine 380 m2.

Ovdje smo u gotovo istom sastavu bili u svibnju i najavili projekt, a sad je početak prosinca i već je realiziran, rekao je na otvorenju župan Željko Kolar.
-Izuzetno je bitno da otvaramo nova igrališta, nove sadržaje za djecu na otvorenom da se mogu baviti sportom i da se imaju gdje družiti i biti na friškom zraku. Puno je aktivnosti u zatvorenom prostoru, djeca su u velikoj mjeri orijentirana prema novim tehnologijama, prema kompjutorima, mobitelima, što je dobro, ali je isto tako dobro da se bave sportom, da se međusobno druže i da budu na otvorenom – istaknuo je Kolar.

Dodao je kako je riječ o iznimno zanimljivom projektu čiju opravdanost potvrđuje činjenica da je u ovih nekoliko dana otkad je pumptrack u funkciji, interes djece i mladih velik.
-Posebno me veseli je da smo s ovim potezom animirali neke druge gradove i općine da krenu našim smjerom. Najavili su to Zabok i Radoboj, a vjerujem da će na području Krapinsko-zagorske županije biti još jedinica lokalne samouprave koje će krenuti našim putem – rekao je župan dodavši da konfiguracija staze podsjeća na samo Zagorje.
-Kao naše Zagorje, staza je brdovita, s usponima i padovima, zelenom travom i vjerujem da će ovo biti novo okupljalište mlađih ljudi na području Donje Stubice i okolnih mjesta, dok se i u tim mjestima ne realizira jedan ovakav projekt – zaključio je župan Kolar zahvalivši Gradu Donjoj Stubici koji je prihvatio ideju Županije i uključio se u uređenje okoliša, a pobrinut će se i za javnu rasvjetu, odnosno reflektore, kako bi se poligon mogao koristiti i u večernjim i noćnim satima.

a.kučić/sjever.hr
01.12.2021.

Input your search keywords and press Enter.