Now Reading:
Župan Koren na sastanku s predstavnicima Državne geodetske uprave – aktualne aktivnosti i projekti samo neke od tema razgovora!
Full Article 2 minutes read

Župan Koren na sastanku s predstavnicima Državne geodetske uprave – aktualne aktivnosti i projekti samo neke od tema razgovora!

Župan Koprivničko-križevačke županije Darko Koren u utorak se sastao sa zamjenikom glavnog ravnatelja Državne geodetske uprave Antoniom Šustićem. Zajedno sa suradnicima održali su sastanak na kojem se razgovaralo o aktivnostima i projektima koje DGU trenutno provodi.

Predstavnici DGU-a su župana Korena izvijestili i o pripremljenosti plana geodetske izmjene građevinskog zemljišta, kao i budućim novelacijama zakonodavnog okvira kojim će se postupci izmjere, izlaganja i uknjižbe skratiti na rok do oko 18 mjeseci.

Kako je naglašeno na sastanku, na razini države je planirano provođenje postupaka javnih nabava za geodetsku izmjeru zemljišta u vrijednosti oko tri milijarde kuna s glavnim izvorom financiranja iz EU fondova, koje bi se trebale provesti  u roku od narednih sedam godina pri čemu će prioritet imati građevinska zemljišta i naselja.

Župan Koren je istaknuo kako očekuje da će jedinice lokalne samouprave s područja Koprivničko-križevačke županije koje su jasno iskazale interes biti u prioritetu postupaka javne nabave za usluge geodetske izmjere, pri čemu i nadalje ostaje sposobnost Županije za sufinanciranje svih projekata kroz kapitalnu pomoć jedinicama lokalne samouprave.

Nakon sastanka sudionici su razgledali i novu topografsku kartu područja Koprivničko-križevačke županije na bočnoj strani zgrade Županijske uprave koja je zamijenila topografsku kartu postavljenu u rujnu 2009. godine.

www.sjever.hr / kckzz.hr
30.11.2021.

Input your search keywords and press Enter.