Now Reading:
Vrijedne ruke čakovečkih mališana pripremile tradicionalnu „Božićnu čaroliju” – dođite, uživajte i podržite njihov trud!
Full Article 2 minutes read

Vrijedne ruke čakovečkih mališana pripremile tradicionalnu „Božićnu čaroliju” – dođite, uživajte i podržite njihov trud!

U čakovečkoj Knjižnici „Nikola Zrinski” i ove je godine otvorena tradicionalna „Božićna čarolija”, izložba koju su pripremile vrijedne ruke učenika i polaznika Centra za odgoj i obrazovanje Čakovec.

Škola već dugi niz godina izrađuje jedinstvene i prepoznatljive predmete od keramike, kao svojevrsnu radnu terapiju za svoje polaznike, od koje su napravljeni i izloženi radovi adventske i božićne tematike.

Svi zainteresirani će tijekom radnog vremena Knjižnice moći razgledati i kupiti proizvode te na taj način doprinijeti radu čakovečkog Centra.

Kako je naglasila ravnateljica Centra Dragica Benčik, ovi radovi važni su i za Grad jer promiču lokalnu proizvodnju umjesto jeftinog uvoza.

Gradonačelnica Čakovca Ljerka Cividini svečano je otvorila i istaknula kako je ovo najbolji način predstavljanja Centra za odgoj i obrazovanje, kako sugrađanima, tako i državnoj razini koja odlučuje o ulaganjima u škole i školske objekte.

-Unatoč svim teškoćama i problemima koje imaju zbog starih i neprimjerenih prostora, djelatnici, učenici i polaznici Centra izrađuju ovakve prekrasne radove. Svi im na tome trebamo čestitati, djelatnicima zahvaliti što na ovakav način razvijaju vještine kod svojih polaznika te svojim radovima obogaćuju zajednicu. Sigurna sam da kad izgradimo novu zgradu Centra za odgoj i obrazovanje, od ove ustanove možemo očekivati još mnogo ovakvih radova vrijednih divljenja – poručila je gradonačelnica Cividini uz poziv svim građanima na kupnju radova kako bi razveselili svoje bližnje i ujedno učinili dobro djelo za čakovečke školarce.

Izložba se može razgledati na Općem odjelu čakovečke knjižnice do 24. prosinca.

www.sjever.hr / cakovec.hr
30.11.2021.

Input your search keywords and press Enter.