Now Reading:
Sunčana Glavak ponovo predsjednica međimurske Zajednice žena HDZ-a „Katarina Zrinski”: Više nego ikada žene HDZ-a su od predsjednika Andreja Plenkovića dobile šansu za svoju afirmaciju
Full Article 2 minutes read

Sunčana Glavak ponovo predsjednica međimurske Zajednice žena HDZ-a „Katarina Zrinski”: Više nego ikada žene HDZ-a su od predsjednika Andreja Plenkovića dobile šansu za svoju afirmaciju

Članice Zajednice žena „Katarina Zrinski“ HDZ-a Međimurske županije održale su izbore za predsjednicu Zajednice, za članice Županijskog odbora te izaslanice na Opći sabor Zajednice žena.

Za predsjednicu je  jednoglasno  izabrana Sunčana Glavak, zastupnica u Europskom parlamentu. To je njezin četvrti uzastopni mandat na čelu Zajednice žena, a prvi put je izabrana 2009. 

Sunčana Glavak zahvalila je na povjerenju koje joj je ukazano te naglasila da aktivno uključivanje žena u političke i društvene procese ima nezaobilaznu ulogu u cjelokupnoj politici stranke.
-Više nego ikada žene HDZ-a su od predsjednika Andreja Plenkovića dobile šansu za svoju afirmaciju, kako na nacionalnoj, europskoj tako i na lokalnim razinama. Vaš doprinos u zajednicama iz kojih dolazite i aktivan rad znači da se ne bojite preuzeti odgovornost, na čemu vam čestitam – rekla je izabrana predsjednica Sunčana Glavak.

Za članice Županijskog odbora izabrane su Suzana Belović, Jasna Ciboci, Verica Grbavec,Petra Jambrošić, Marta Novak, Gordana Ramušćak, Danica Uroda, Marija Premuš, Ivančica Somođi, Meri Šeparović Vresk i Margareta Zadravec.
 
Za izaslanice na Opći sabor Zajednice žena HDZ-a izabrane su Nikolina Babić, Suzana Belović, Jasna Ciboci, Marijana Cerovec, Petra Jambrošić, Marta Novak, Gordana Ramušćak, Željka Rihtarec, Marija Sakač i Margareta Zadravec.

Zajednica žena HDZ-a „Katarina Zrinski“ osnovana je 20.veljače 1999. godine u Splitu. Temeljna zadaća djelovanja  jest jačanje položaja žena , aktivno sudjelovanje u društvenim procesima, provedba politika za promicanje jednakosti, borba protiv nasilja i promicanje aktivnije uloge žena u političkom životu. 

Međimurska Zajednica žena HDZ-a  istaknula se u humanitarnom radu, u pomoći mladima kroz različite aktivnosti, a posebno kroz akciju kojom pomažu maturantima srednjih škola na završetku srednjoškolskog obrazovanja „Svi na maturalni ples“.

www.sjever.hr
30.11.2021.

Input your search keywords and press Enter.