Now Reading:
Pronađeni ekshumirani posmrtni ostaci iz masovne grobnice u blizini Vukovara!
Full Article 1 minutes read

Pronađeni ekshumirani posmrtni ostaci iz masovne grobnice u blizini Vukovara!

U masovnoj grobnici u blizini Vukovara pronađeni su posmrtni ostaci najmanje jedanaest osoba za koje je preliminarno utvrđeno da potječu iz Domovinskog rata. Posmrtni ostaci pronađeni su na području između sela Pačetin i Bobota.

Podsjećamo, nakon što su na navedenoj lokaciji, na kojoj se nalazi ilegalno odlagalište otpada, pronađeni posmrtni ostaci pet osoba, daljnjom pretragom otkrivene masovne grobnice pronađeno je još posmrtnih ostataka, a provedenom ekshumacijom je utvrđeno da se radi o najmanje jedanaest osoba.

Slijedi antropološka obrada ekshumiranih posmrtnih ostataka, nakon čega će biti poznato više detalja, a potom i proces identifikacije DNA analizom, o čijim će nalazima biti pravodobno obaviještene obitelji, kao i cjelokupna javnost.

Nastavlja se pretraga terena na kojem je pronađena ova masovna grobnica, što je rezultat međuresorne suradnje svih nadležnih tijela uključenih u proces traženja osoba nestalih u Domovinskom ratu.

Podsjetimo, Republika Hrvatska putem Ministarstva hrvatskih branitelja još uvijek traga za 1853 osobe iz Domovinskoga rata, od kojih je njih 520 s područja Vukovarsko-srijemske županije, a 386 osoba nestalih je i nasilno odvedenih s područja Grada Vukovara i prigradskih naselja te u pokušaju proboja iz neprijateljskog obruča u Vukovaru.

www.sjever.hr/branitelji.gov.hr
30.11.2021.

Input your search keywords and press Enter.