Now Reading:
Posljedica potresa ili starosti?! Zapadni dio Zagreba bez vode i struje do kasno navečer?!
Full Article 2 minutes read

Posljedica potresa ili starosti?! Zapadni dio Zagreba bez vode i struje do kasno navečer?!

Niske temperature i jutarnji minus jutros su uzrokovali puknuće cijevi vrelovoda na zagrebačkoj Trešnjevci, a iz HEP-a su izvijestili kako će rješavanje problema trajati sve do kasno navečer. Uzrok je, kako objašnjavaju iz HEP-a, pukla zbog starosti vrelovodne mreže i korozije uzrokovane izlijevanjem oborinskih voda pomiješanih sa sredstvima kojima se zimi tretiraju kolnici, prenosi portal 24sata.

– Zbog puknuća vrelovoda na Trešnjevci u Lošinjskoj ulici te na Jarunu u Ulici Hrvoja Macanovića, danas, 30. studenog 2021. u jutarnjim satima obustavljena je isporuka toplinske energije svim krajnjim kupcima u zapadnom dijelu grada Zagreba. Radnici HEP-Toplinarstva pristupili su hitnoj sanaciji puknuća, nakon čega će se uspostaviti opskrba toplinskom energijom. Predviđeno vrijeme trajanja obustave je danas do kasnih večernjih sati – poručuju iz HEP-a.

– Razlozi puknuća vrelovoda su starost dionice vrelovodne mreže te korozija cijevi uzrokovana izlijevanjem oborinskih voda pomiješanih sa sredstvima kojima se zimi tretiraju kolnici. Predmetne dionice vrelovoda na kojima je došlo do puknuća nisu bile u obuhvatu radova revitalizacije vrelovodne mreže koji su se provodili ovog ljeta u sklopu projekta „Revitalizacija vrelovodne mreže na području grada Zagreba“, međutim, iste su u planu zamjene kroz sljedeće dvije godine. Radnici HEP-Toplinarstva ulažu maksimalne napore da se puknuća vrelovoda saniraju u što kraćem roku, a krajnje kupce mole za strpljenje i razumijevanje – kažu iz HEP-a.

www.sjever.hr/24sata.hr
30.11.2021.

Input your search keywords and press Enter.