Now Reading:
ODLIČNA VIJEST ZA PET SJEVERNIH ŽUPANIJA Usvojen Plan za industrijsku tranziciju Sjeverne Hrvatske vrijedan čak 100 milijuna eura
Full Article 2 minutes read

ODLIČNA VIJEST ZA PET SJEVERNIH ŽUPANIJA Usvojen Plan za industrijsku tranziciju Sjeverne Hrvatske vrijedan čak 100 milijuna eura

Plan za industrijsku tranziciju Sjeverne Hrvatske je zajednička inicijativa Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova EU i pet županija Sjeverne Hrvatske kojom će se pružiti podrška jačanju konkurentnosti Sjeverne Hrvatske

U Ministarstvu regionalnoga razvoja i fondova Europske unije održana je druga sjednica Koordinacijskog vijeća na kojoj je usvojen Plan za industrijsku tranziciju Sjeverne Hrvatske vrijedan 100 milijuna eura.

Sastanku su osim ministrice Nataše Tramišak prisustvovali i državni tajnik Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Šime Erlić, župan Varaždinske županije Anđelko Stričak, župan Koprivničko-križevačke županije Darko Koren, Krapinsko-zagorski župan Željko Kolar, zamjenik župana Zagrebačke županije Ervin Kolarec i u ime Međimurske županije ravnateljica Javne ustanove za razvoj Međimurske županije Sandra Polanec Marinović.

Plan za industrijsku tranziciju Sjeverne Hrvatske je zajednička inicijativa Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova EU i pet županija Sjeverne Hrvatske kojom će se pružiti podrška jačanju konkurentnosti Sjeverne Hrvatske kroz izradu strateškog i provedbenog okvira za korištenje fondova Europske unije u razdoblju 2021. – 2027. u okviru Integriranog teritorijalnog programa.

-Kroz industrijsku tranziciju posebni naglasak stavljamo na prioritetne sektore i nove niše budućnosti Sjeverne Hrvatske, koji sukladno teritorijalnom kapitalu Sjeverne Hrvatske te globalnim razvojnim trendovima imaju znatan potencijal za daljnji rast i razvoj – istaknula je ministrica regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Nataša Tramišak.

Ministrica je pojasnila kako Plan za industrijsku tranziciju sadržava prioritetne niše i smjerove promjena, kao i transformacijski roadmap koji uključuje miks politika s ciljem jačanja konkurentnosti Sjeverne Hrvatske.
-Radi se o sažetom i jasnom dokumentu kojim je uspostavljen strateški okvir za provedbu industrijske tranzicije, a njegovim donošenjem omogućavamo nastavak aktivnosti koje su potrebne za brz početak korištenja sredstava iz EU fondova koji su predviđeni za županije Sjeverne Hrvatske i jačanje regionalne konkurentnosti u sklopu Integriranog teritorijalnog programa – pojasnila je ministrica Tramišak.

Sukladno smjernicama Europske komisije za industrijsku tranziciju, a nastavno na utvrđene potrebe gospodarstva, definirani su smjerovi promjena, kao i provedbeni mehanizmi koji čine transformacijski roadmap koji će se financirati u okviru Integriranog teritorijalnog programa 2021. – 2027. i pružiti osnovu za industrijsku tranziciju i biti pokretačka snaga za gospodarski rast i razvoj i stvaranje radnih mjesta u Sjevernoj Hrvatskoj. Smjerovi promjena i provedbeni mehanizmi nabrojani su ovdje.

www.sjever.hr/zagrebacka-zupanija.hr
30.11.2021.

Input your search keywords and press Enter.