Now Reading:
Nekim skijašima ovo se neće svidjeti: Austrija u omiljenom hrvatskom tjednu uvodi još jednu covid restrikciju
Full Article 1 minutes read

Nekim skijašima ovo se neće svidjeti: Austrija u omiljenom hrvatskom tjednu uvodi još jednu covid restrikciju

Kako bi spriječila širenje zaraze koronavirusom, Austrija je prije špice skijaške sezone i božićnih blagdana odlučila kompletno otići u lockdown koji bi trebao prestati 13. prosinca, ali..

Austrijanci su odlučili postrožiti neke odredbe vezane uz covid potvrde pa su tako od 6. prosinca smanjili trajanje covid potvrde s 12 na devet mjeseci od potpune imunizacije, piše tportal.

Covid potvrda na osnovi cijepljenja nakon isteka devet mjeseci bit će dostupna onima koji se cijepe trećom dozom.

Uz to, na početku prvog tjedna u novoj godini, u kojem će Hrvati pohrliti na skijanje zbog zimskih školskih praznika, konkretno od 3. siječnja, neće priznavati cijepljenje jednom dozom cjepiva Johnson&Johnson, kod kojeg jedna doza inače vrijedi kao dvije. Nakon 3. siječnja oni cijepljeni tim cjepivom trebat će dodatnu dozu ako žele da im se to prizna za covid potvrdu, piše tportal.

Inače, u Austriji će se nakon lockdowna primjenjivati pravilo 2G, prema kojem je testiranim osobama koje nisu cijepljenje ili preboljele covid onemogućen pristup kafićima, restoranima, muzejima…Osim toga, za sve je u zatvorenim prostorima obavezna FFP2 maska.

foto: pixabay
www.sjever.hr/tportal.hr
30.11.2021.

Input your search keywords and press Enter.