Now Reading:
Ljubav, kreativnost i suosjećanje: Vrijedne ruke bedekovčanskih zadrugara izradile adventske vjenčiće i dekoracije – prodali sve rukotvorine u roku keks!
Full Article 2 minutes read

Ljubav, kreativnost i suosjećanje: Vrijedne ruke bedekovčanskih zadrugara izradile adventske vjenčiće i dekoracije – prodali sve rukotvorine u roku keks!

Duga tradicija Učeničke zadruge Bedex koja djeluje u sklopu Osnovne škole Bedekovčina, a u sklopu tri sekcije prepoznata je i cijenjena od mještana općine Bedekovčina o čemu govori njihov odaziv na svaku akciju Zadruge u koji je uključeno čak 75 učenika, a koju vodi Danijela Paradi, nastavnica biologije i kemije.

Učenička zadruga Bedex kontinuirano sudjeluje na Sajmu udruga i OPG-ova kojeg organizira Općina Bedekovčina na prostorima tržnice u Bedekovčini, a protekle je subote upravo na tom mjestu na svom izložbeno prodajnom štandu izložila adventske vjenčiće, prigodne božićne ukrase, dekoracije i čestitke koje su izradili vrijedni članovi Zadruge, a kako je ta subota protekla ispričala nam je voditeljica Paradi koja kaže kako je ova tradicija duga petnaestak godina, a ovogodišnja je prodaja bila i više nego uspješna.

Učenici su proizvode izrađivali kroz mjesec dana, a sve od ekološki prihvatljivih materijala kao što su korice drveta, glinamol, špaga i prirodne sirovine. Na dekoracijama nastavljamo raditi i dalje, potražnja je velika, a proteklu smo subotu prodali gotovo sve što smo izložili. Prodaje su nam uvijek uspješne, dolaze nam većinom isti ljudi što usrećuje, a dio proizvoda proda se i prije nego što ih javno izložimo. Dio rukotvorina se izloži i u školi na štandiću, pa se recimo prije roditeljskih sastanaka mogu razgledati i kupiti ukrasi naše Zadruge – objasnila je Paradi i dodala kako novac od prodaje uvijek nađe svrhu, što je i propisano posebnim pravilnikom.

– Sva sredstva koja dobijemo uplaćujemo na račun škole, a od tih sredstava dio izdvajamo za materijale Zadruge i njene potrebe, ali i sufinanciramo i pomažemo terensku nastavu za učenike slabijeg socijalnog položaja što je lijepa priča – rekla je voditeljica Zadruge i dodala kako osim adventskih vjenčića i ukrasnih dekoracija djeca izrađuju i vjenčiće za vrata kao i aranžmane za groblja za što prodaja iz godine u godinu sve više raste.

Na pitanje hoće li takvih mini sajmova biti još, Paradi kaže kako su oni najčešće postavljeni u prostorijama škole, a budući da trenutno nemaju što prodati vrijedne ruke zadrugara bacaju se na posao, a vi do tada pratite stranice Općine i Osnovne škole kako biste prvi ugrabili neke od prekrasnih dekoracija napravljenih s izrazito velikom dozom kreativnosti ljubavi!

mčaržavec/www.sjever.hr
30.11.2021.

Input your search keywords and press Enter.