Now Reading:
Zapaljena prva svijeća na adventskom vijencu u Krapini – Velečasni Štuljan poručio: Cijeli naš život je jedan veliki advent
Full Article 1 minutes read

Zapaljena prva svijeća na adventskom vijencu u Krapini – Velečasni Štuljan poručio: Cijeli naš život je jedan veliki advent

Najljepše doba u godini, vrijeme došašća i radosnog iščekivanja Božića je počelo, a unatoč činjenici da se ni ove godine advent neće odvijati onako kao što je to bilo ranije, uz mnoštvo programa koji su okupljali velike i male, tradicija je ipak nastavljena.

Na adventskom vijencu u Krapini, na Trgu Ljudevita Gaja, uz nazočnost gradonačelnika Zorana Gregurovića i njegovog zamjenika Ivice Hršaka, prvu je svijeću upalila mlada krapinska glazbenica Ella Ranogajec Inkret.

Nakon zajedničke molitve, okupljenima se obratio se i velečasni Davor Štuljan, župnik Župe sv. Nikole biskupa u Krapini koji je podsjetio da advent znači dolazak.
-Danas se osvješćujemo čiji to mi dolazak iščekujemo. Dolazak Božića, svakako. Zato se i pripremamo kroz četiri adventske nedjelje koje simboliziraju ove četiri adventske svijeće. Ne radi se ovdje samo o dolasku Božića, nego dolazi nam Bog koji nam se objavio u Isusu Kristu, dolazi nam svaki dan. Dolazi nam u svim trenucima našega života, zato je cijeli naš život jedan veliki advent – rekao je velečasni Štuljan.

a.kučić/sjever.hr
27.11.2021.

Input your search keywords and press Enter.