Now Reading:
Grad Krapinu ove subote preplavilo 230 trkača u sklopu 8. STIHL Krapinskog cenera, Gregurović: Ovakve utrke postale su prepoznatljive u Krapini i ljubitelji trčanja željno ih iščekuju
Full Article 3 minutes read

Grad Krapinu ove subote preplavilo 230 trkača u sklopu 8. STIHL Krapinskog cenera, Gregurović: Ovakve utrke postale su prepoznatljive u Krapini i ljubitelji trčanja željno ih iščekuju

Loša prognoza nije omela 230 trkačkih entuzijasta i profesionalaca koji su protrčali gradom Krapinom u sklopu 8. po redu Krapinskog cenera održanog u subotu.

8. STIHL Krapinski cener održan u organizaciji Trkačkog kluba “Marathon” trčao se na dionici od 5 i 10 kilometara pri čemu je kraća dionica predstavljala jedan krug oko Krapine, a ona dulja dva kruga.

Utrku međunarodnog karaktera s natjecateljima iz svih krajeva Hrvatske, uz natjecatelje i iz drugih zemalja ponajviše Slovenije i Austrije, došao je podržati i gradonačelnik Grada Krapine Zoran Gregurović.

-Čestitam TK Maraton i svim članovima na organizaciji ovakvih utrka koje su stvarno postale prepoznatljive u Gradu Krapini i koje ljubitelji trčanja željno iščekuju. Nije važno pobijediti nego sudjelovati, ali ponekad je lijepo pobijediti – rekao je gradonačelnik Gregurović te zahvalio natjecateljima što su se odazvali u tolikom broju unatoč lošijem vremenu.

Zbog epidemiološke situacije broj sudionika bio je ograničen na 250 trkača, a odazvalo se njih 230. Ta brojka i više je nego zadovoljavajuća za organizatora i potpredsjednika Trkačkog kluba “Maraton” Krapina Miljenka Hršaka.

-Što zbog vremenskih uvjeta, što zbog bolesti odustalo je 20 trkača, ali i ovo je stvarno dobra brojka. Ima onih koji se pojavljuju redovito svake godine – rekao je Hršak i napomenuo kako ove godine ima zaista jakih trkačica i trkača, a vratili su se oni najbrži poput Ante Živkovića iz AK Fit kluba Zaprešić te bivši član TK Maraton Krapina, Nikola Štefanić koji sada nastupa za Atletski klub iz Varaždina.

Kao jake adute iz TK Maraton Krapina izdvojio je još Jakova Friščića i Zvonimira Vlahovića.

Jedan od natjecatelja, Damir Struški iz Zagreba trčanjem se bavi već 20 godina, a Krapinski cener, na kojem sudjeluje drugu godinu zaredom izdvaja kao jednu od omiljenih utrka.

-Ova je utrka zanimljiva, malo brdovita, malo ravna, obično je hladno, ali to ne smeta jer se zagrijemo brzo i veselo je. Organizacija je na visini i prije svega je zabavno – izjavio je Struški koji je istrčao dionicu od 10 kilometara dodavši kako ovo definitivno nije zadnja utrka na kojoj sudjeluje u Krapini.

Najbrži u utrci na 5 kilometara bio je Ian Hriberski iz TUKlima teama, a iza njega ciljem su prošli Matija Lukina, Dino Jutriša, Martin Papišta iz AK Rudolf Perešin i Saša Horvat iz AK Međimurje Čakovec.

Na dionici od 10 kilometara najbrži je bio Nikola Štefanić iz AK Varaždin nakon kojeg su u cilj utrčali Marko Gorički i Domagoj Buzjak iz AK Zabok, Dražen Dinjar iz AK “Rudolf Perešin” i Ivan Golub iz AK Zabok.

www.sjever.hr
27.11.2021.

Input your search keywords and press Enter.