Now Reading:
ADVENT KAKAV TREBA BITI Božićni duh zavladao Varaždinom, za Ledenu čaroliju tražile se klizaljke više, gradonačelnik Bosilj upalio prvu adventsku svijeću
Full Article 2 minutes read

ADVENT KAKAV TREBA BITI Božićni duh zavladao Varaždinom, za Ledenu čaroliju tražile se klizaljke više, gradonačelnik Bosilj upalio prvu adventsku svijeću

Službeno je počelo najljepše doba u godini. Romantični Varaždin preplavili su klizači, šetači i svi ljubitelji božićnog duha. Ledena čarolija na Kapucinskom trgu s ledenim toboganom prava je atrakcija, a kod varaždinske katedrale upaljena je i prva adventska svijeća, dok je trenutno u tijeku koncert Vanne na Korzu.

Direktorica Turističkog ureda Turističke zajednice grada Varaždina Jelena Toth uvjerena je kako će ovogodišnji Advent u Varaždinu po svom programu i sadržaju nadmašiti sva dosadašnja izdanja.

-Za posjetitelje smo pripremili bezbroj zabavnih i gastro sadržaja za sve generacije. Imamo izlagače na Trgu slobode, Franjevačkom trgu, ugostiteljsku ponuda na Kapucinskom trgu, Korzu, Stančiću. Uz ovo klizalište vjerujem da će ove godine jedna od najvećih atrakcija biti kućica Djeda Mraza u Gajevoj ulici. Djed Mraz nam stiže 7. prosinca – izjavila je Toth.

– Nakon Ljeta u Varaždinu, Špancirfesta koji je bio najveća turistička priredba u cijeloj Hrvatskoj, pa onda i Trash Film Festivala, dočekali smo i Advent. Nas ni ova vremena, virusi i pandemije, ne mogu zaustaviti, a ovaj advent nije najveći nego ‘baš onakav kakav treba biti‘ i to je moto ovoga Adventa. U ovom romantičnom gradu kakav je Varaždin, svi naši sugrađani i posjetitelji iz drugih županija moći će uživati u ovo adventsko doba – rekao je gradonačelnik.

Nakon održane molitve varaždinskog biskup Bože Radoša gradonačelnik Neven Bosilj upalio je prvu adventsku svijeću.

abrkic/sjever.hr
27.11.2021.

Input your search keywords and press Enter.