Now Reading:
UMJESTO RASTEREĆENJA ZABOČKE BOLNICE, MINISTARSTVO POSLALO SAVJETODAVNU POMOĆ?! Kolar: To je podcjenjivanje zdravstvenih djelatnika. Što je sprečavalo ministra Beroša da me nazove?
Full Article 3 minutes read

UMJESTO RASTEREĆENJA ZABOČKE BOLNICE, MINISTARSTVO POSLALO SAVJETODAVNU POMOĆ?! Kolar: To je podcjenjivanje zdravstvenih djelatnika. Što je sprečavalo ministra Beroša da me nazove?

Župan Krapinsko – zagorske županije na današnjoj je konferenciji bio vidno uzrujan i ogorčen što je potkrijepio svojim tonom izgovorenih riječi, ali i ekspresijama lica. Jedna od tema bila je savjetodavna pomoć pristigla iz Ministarstva zdravstva, a nakon što je Krapinsko – zagorska županija uputila zahtjev, ali ne za savjetodavnu pomoć već da se smanji pritisak na zagorske bolnice. Pa iskoristi ćemo ovaj puti pozvati se naslov našeg članka od neki dan kako bismo dočarali ovu „ljepotu” „Hrvatsko, sramoto naša.” Valja i napomenuti kako su Zagrepčanci mahom pohitala na cijepljenja i testiranja u OB Zabok što je također donijelo kolaps u zdravstvenim djelatnicima Opće zabočke bolnice, pa zbrojite dva i dva.

– Došao sam u fazu da više ne pozivam ljude da se cijepe jer to radim već godinu i pol dana, nego jednostavno – testirajte se, držite se epidemioloških mjera, ako se već nećete cijepiti. A ako ove brojke koje smo dana naveli nisu motiv da se ljudi cijepe, onda ne znam što je – kazao je župan Kolar, a na spomenutu pomoć iz Ministarstva prokomentirao je kroz kratku analizu tijeka događaja.

Moram izraziti jednu veliku ogorčenost. Mi smo ispred OB Zabok i našeg Stožera i ispred Županije poslali zahtjev prema Ministarstvu iz ovih razloga da nas pokušaju rasteretiti. Predlažemo i molimo da se 20-ak bolesnika sa srednje teškom kliničkom slikom koji nisu na aparatima za potporu disanja izmjeste u neku od klinika ili više klinika u Zagrebu kako bi malo došli do predaha i da otvorimo novi prostor gdje možemo primati nove bolesnike. To smo poslali i ministru Berošu i Božinoviću. Dobili smo jučer odgovor da u cilju iznalaženja rješenja za tešku situaciju u kojoj nalazi OB Zabok i bolnica hrvatskih veterana odnosno KZŽ Ministarstvo zdravstva upućuje ekspertni tim u OB Zabok i bolnicu hrvatskih veterana kako bi pružili savjetodavnu pomoć u planiranju rada i procesa liječenja pacijenata u našoj bolnici – rekao je Kolar, a mi pitamo nije li to totalni apsurd?

Nakon toga što covid traje godinu dana, kada imamo preko 90 pacijenata dobivamo od Ministarstva stručnu savjetodavnu pomoć, nakon ove podjele odjela gastroeterologija. Imamo bolnice koje su popunjene sa 60 ili 70% kapaciteta i tražili smo pomoć da nas se rastereti za pacijente koji su van aparata, ali sa težom slikom. Dobili smo savjetodavnu pomoć i zahvalili smo se na njoj. To je bilo podcjenjivanje svih zdravstvenih djelatnika koji se u bolnici već godinu i pol dana bore s koronom i to javnost mora znati – poručio je na kraju Kolar i pitao se zašto ga ministar Beroš nije povratno nazvao?!

mčaržavec/www.sjever.hr
26.11.2021.

Input your search keywords and press Enter.