Now Reading:
Varaždinska županija uz jasnu poruku obilježila Međunarodni dan borbe protiv nasilja nad ženama: Nulta stopa tolerancije prema bilo kakvom obliku nasilja!
Full Article 2 minutes read

Varaždinska županija uz jasnu poruku obilježila Međunarodni dan borbe protiv nasilja nad ženama: Nulta stopa tolerancije prema bilo kakvom obliku nasilja!

U organizaciji Županijskog tima za sprečavanje i borbu protiv nasilja nad ženama i nasilja u obitelji, Varaždinska županija se i ove godine uključila u obilježavanje Međunarodnog dana borbe protiv nasilja nad ženama.

Međunarodni dan borbe protiv nasilja nad ženama obilježava se u znak sjećanja na brutalno ubijene sestre Mirabel, političke aktivistkinje koje je na današnji dan 1960. u Dominikanskoj Republici dao ubiti diktator Rafael Trujillo.

S ciljem senzibiliziranja javnosti o neprihvatljivosti nasilja i nasilničkog ponašanja, u četvrtak su na štandu na Franjevačkom trgu građanima dijeljeni informativne brošure i letci.

Podršku članovima Županijskog tima za sprečavanje i borbu protiv nasilja u obitelji i nasilja nad ženama dao je i predsjednik Županijske skupštine Josip Križanić koji je poslao jasnu poruku svima: Varaždinska županija ima nultu stopu tolerancije prema bilo kakvom obliku nasilja!

Pročelnica županijskog Upravnog odjela za zdravstvo, socijalnu skrb, civilno društvo i hrvatske branitelje Ljubica Božić pojasnila je kako Varaždinska županija sufinancira rad utočišta za žene žrtve nasilja te pruža podršku udruzi koja pomaže žrtvama, no to nije dovoljno.

– Potrebna je jedna sveobuhvatna resorna suradnja na čiju potrebu na današnji dan podsjećamo. Potrebno je dati dodatnu podršku ženama koje su se ohrabrile i rekle ne nasilju jer je to najbolji poticaj ženama koje još uvijek trpe neki oblik nasilja i ne žele ga prijaviti – poručila je Božić.

Predsjednik Županijskog tima Siniša Česi naglasio je kako je cilj obilježavanja ovog dana ukazati na problem nasilja u društvu i poticati sugrađane da prijave nasilje jer je, kako kaže, u društvu još uvijek prisutno u svim oblicima.

tklopotan / www.sjever.hr
25.11.2021.

Input your search keywords and press Enter.