Now Reading:
Župan Stričak obišao radove na Medicinskoj školi vrijedne 42 milijuna kuna: Ovo je važan iskorak u obrazovanju zdravstvenih djelatnika
Full Article 3 minutes read

Župan Stričak obišao radove na Medicinskoj školi vrijedne 42 milijuna kuna: Ovo je važan iskorak u obrazovanju zdravstvenih djelatnika

Nakon što je ljetos u varaždinskoj Medicinskoj školi potpisan ugovor o izvođenju radova na rekonstrukciji i dogradnji Regionalnog centra komepetentnosti inovativnih zdravstvenih tehnologija župan Anđelko Stričak je zajedno s pročelnikom Miroslavom Huđekom u utorak, 24. studenog provjerio kako napreduju radovi vrijedni 42 milijuna kuna.

Od toga 30 milijuna kuna dolazi iz europskih sredstava, a 12 milijuna kuna iz svog proračuna osigurava Varaždinska županija kao osnivač.

Župan Stričak ustvrdio je kako radovi napreduju prema planu te kako bi sve trebalo biti završeno do kraja iduće godine.

-Ne trebam posebno naglašavati koji je ovo iskorak u obrazovanju zdravstvenih djelatnika koji će osim teoretskog dobiti daleko veće praktično znanje i iskustvo. Kad govorimo o svim našim investicijama, bitno je naglasiti da uvijek iza svega stoje ljudi. A iza ovog našeg, varaždinskog obrazovnog sustava stoji pročelnik Huđek, njegov tim, svi ravnatelji, naši profesori, učitelji, učiteljice koji zaista daju sve od sebe da naši osnovnoškolci i srednjoškolci steknu što više znanja, vještina, iskustva koje će im biti potrebno u njihovom životu – rekao je župan.

Pročelnik Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu i sport Miroslav Huđek podsjetio je kako je zgrada Medicinske škole nekad bila vojna ambulanta te je odlaskom vojske iz Varaždina zgrada pripala Medicinskoj školi.

-Nakon nekih 20 godina ovo postaje jedan prekrasan objekt koji će imati sve naznake jednog medicinskog kampusa – od sadašnjih prostorija, novih školskih sadržaja, sportske dvorane, restorana i svega onog što smo nekad mogli gledati eventualno na televiziji u američkim filmovima i to se ostvarilo i kod nas. Ova škola imat će globalnu konkurentnost. 2018. godine kad je proglašena regionalnim centrom bila je najbolja i danas je najbolja medicinska škola u Hrvatskoj, a ovaj projekt to će samo potvrdit – kazao je pročelnik Huđek.

Ravnateljica škole Mirjana Grabar Kruljac izjavila je kako je ovaj projekt bitan ne samo za Medicinsku školu Varaždin već za cijelu Republiku Hrvatsku i jugozapadni dio Europe.

-Sada u pandemiji vidimo koliko je važno imati dobre, educirane i stručne zdravstvene djelatnike. Medicinska škola Varaždin poznata je po svojoj kvalitetnoj naobrazbi zdravstvenih djelatnika dugi niz godina. Možemo govoriti o nadstandardu u našoj školi po završetku ovog projekta. Djeci će biti omogućen topli obrok u školskom restoranu i svi drugi benefiti koje jedan centar izvrsnosti u zdravstvu mora imati. Nadamo se da ćemo s idućom školskom godinom iza sebe imati jedan lijepi velik objekt kakav dolikuje našoj instituciji – rekla je Grabar Kruljac zadovoljna dinamikom radova kojima objekt poprima jednu sasvim novu vizuru.

abrkic/sjever.hr
24.11.2021.

Input your search keywords and press Enter.