Now Reading:
Bogat program Adventa u Križevcima: Božićni sajam, koncerti, Večeri klizanja & kuhanog vina – brojni sadržaji za velike i male
Full Article 2 minutes read

Bogat program Adventa u Križevcima: Božićni sajam, koncerti, Večeri klizanja & kuhanog vina – brojni sadržaji za velike i male

Iako na drugačiji način nego nekih ranijih godina, a u skladu s propisanim epidemiološkim mjerama i preporukama, i ove će se godine organizirati bogat program Adventa u Križevcima.

Ukrašavanje grada božićnim dekoracijama već je krenulo, kao i izrada velikog adventskog vijenca koji će biti postavljen na Nemčićevom trgu. Ove godine adventski vijenac bit će ukrašen Križevačkom čunčanom čipkom, izvornim križevačkim suvenirom, u čijoj izradi sudjeluju vrijedne križevačke čipkarice.

Paljenje prve adventske svijeće bit će u subotu, 27. studenoga s početkom u 19,00 sati, a tom će prigodom molitvu i blagoslov izreći župnik župe sv. Ane preč. Stjepan Soviček, dok će adventske pjesme izvesti zbor mladih „Crisinus“.

Paljenje božićnih lampica, otvorenje klizališta kao i ugostiteljska ponuda te događanja za sve generacije, građane očekuje od 3. prosinca.

U sklopu Adventa održat će se humanitarne akcije, tradicionalni Božićni sajam, predstave za djecu, dolazak sv. Nikole i Djeda Božićnjaka, Moto mrazovi, plesni nastupi, doček Nove godine za djecu u podne uz predstavu i animaciju kao i tradicionalni doček Nove godine na Strossmayerovom trgu u ponoć uz koncert Đanija Stipaničeva.

Ove će godine manifestacija Advent u Križevcima biti u znaku promocije vinskih cesta Križevci-Kalnik-Orehovec i Villány-Siklós, pa će se tako održati nova događanja pod nazivom ”Večeri klizanja & kuhanog vina” s bogatim programom raznih događanja eno-gastro tematike s ciljem promocije vina, ali i drugih proizvoda vinskih cesta Križevci-Kalnik-Orehovec i Villány-Siklós, a sami troškovi programa, uključujući i najam klizališta, financirani su u okviru EU projekta „Cross-border wine routes 2“ sufinanciranog od strane Europske unije u okviru Interreg V-A Programa suradnje Mađarska – Hrvatska 2014.-2020.

Budući da su financijska sredstva za najam klizališta osigurana EU projektom ”Cross-border wine routes 2”, korištenje klizališta se neće naplaćivati, a posjetitelji će moći klizati na svojim klizaljkama ili ih unajmiti na klizalištu.

Na Adventu će nastupiti brojni izvođači iz Križevaca i svojim radom doprinijeti brojne udruge na čemu im se ovim putem zahvaljujemo.

www.sjever.hr/krizevci.hr
24.11.2021.

Input your search keywords and press Enter.