Now Reading:
Okusi Varaždinskoga kraja donose široku paletu gastronomskog blaga – tri slijeda tradicijskih jela već od 75 kuna
Full Article 2 minutes read

Okusi Varaždinskoga kraja donose široku paletu gastronomskog blaga – tri slijeda tradicijskih jela već od 75 kuna

Sve do 28. studenoga 2021. zavirite u bogatu paletu hrvatskog gastronomskog blaga i već od 75,00 kn uživajte u slijedu od tri ili više tradicijskih jela.

Drugi nacionalni Dani Okusa hrvatske tradicije održavaju se u više od 100 restorana diljem Lijepe naše koji nude jela čiji mirisi i okusi osvajaju dušu i tijelo, a blagovanje pretvaraju u istinski doživljaj i užitak.

U 2. Danima Okusa hrvatske tradicije s područja Varaždinske županije sudjeluje 15 objekata, nositelja standarda Okusi varaždinskoga kraja. Susresti se s kuhinjom varaždinskoga kraja znači upoznati bogatstvo i raznolikost jela koja su, s jedne strane, nastala iznenađujućom jednostavnošću pripreme i domišljatošću seoskih domaćica uz kućna ognjišta ili, s druge strane, osobitim kulinarskim umijećem i vještinama u građanskim, gospodskim i plemenitaškim dvorskim kuhinjama. Ipak, šarm je u pripremi koja čuva okus i vrhunske vrijednosti domaće namirnice uzgojene marljivim težačkim rukama na seoskim dvorištima, oranicama i poljima ili nađene u okolnim šumama i brojnim vodotocima.

A objekti – nositelji standarda Okusi Varaždinskoga kraja razastiru pred vas ovu široku paletu gastronomskog blaga. Mirisi i okusi domaćih namirnica, te jela i pića kojima odišu, pružiti će vam istinski užitak blagovanja. I to s potpisom tradicije!

www.sjever.hr
23.11.2021.

Input your search keywords and press Enter.