Now Reading:
Ogromne kazne za neprovjeravanje covid potvrda, Beroš oštro o prosvjednicima: Njihov je moto misli na sebe, ugrozi druge!
Full Article 2 minutes read

Ogromne kazne za neprovjeravanje covid potvrda, Beroš oštro o prosvjednicima: Njihov je moto misli na sebe, ugrozi druge!

Ministar zdravstva Vili Beroš u utorak je iznio podatke o stanju u bolnicama, govorio o cijepljenju i subotnjem prosvjedu, a ministar Pravosuđa i uprave Ivan Malenica oktrio je kakva će biti sankcije za one koji ne budu provjeravali covid potvrde.

-Novi moto na subotnjim prosvjedima – misli na sebe, ugrozi druge. Misli na sebe, zarazi druge. Budite protiv, ali ponudite alternativu. Upravo ova vlada, sprečavajući restriktivnije mjere, ponudila je alternativu. Iskoristite je. Testiranje je način da spriječimo zarazu drugih. Mislite na druge. Nemojte izbjegavati primjenu epidemioloških mjera pa kucati na vrata preopterećenog zdravstvenog sustava. To je licemjerje – rekao je Beroš, a prenosi Jutarnji list.

Dodao je kako zna da na prosvjedu nisu bili samo ravnozemljaši, već i liječnici te ustvrdio da su ti ljudi su izmanipulirani.
-Bili su na tim prosvjedima, oni se bore protiv svega. Rezultat je ugrožavanje zdravlja hrvatskog naroda. Zato ću reći sljedeće, shvatimo tu prozirnu tezu sada smo protiv mjera, a sutra ćemo prigovarati da je broj umrlih velik…Povijest će suditi svima nama, i meni i njima. U trenutku kad se cijeli svijet bori, oni se bore protiv svega. U tom svijetu nije problem virus, nego mjere. A kakve bi one, gospodo, trebale biti? Koje mjere vi to predlažete? – upitao je oštro Beroš.

Ministar je dodao kako su procijenili da je uvođenje covid potvrda najbolje u ovom trenutku te da su one kompromis, omogućavaju ekonomske tijekove. Kazao je i kako nije potrebno u ovom trenutku testirati sve zdravstvene djelatnike jer cijepljeni puno manje prenose virus, prenio Jutarnji list.

Novinarima se obratio i ministar Ivan Malenica koji je govorio o sankcijama za one koji ne budu provjeravali covid potvrde.
-Definirali smo odgovornu osobu u javnopravnim tijelima, koja će biti nadležna i odgovorna za provođenje sigurnosnih mjera. To znači da će provjeravati dokaze o cijepljenju, testiranju i preboljenju zarazne bolesti. Također smo naveli novčane kazne od 30 do 50 tisuća kuna za one koji krše mjere. Želimo da pandemija što prije prođe i da bude što manje zaraženih i umrlih – rekao je Malenica.

www.sjever.hr/jutarnji.hr
23.11.2021.

Input your search keywords and press Enter.