Now Reading:
Kako upravljati primjenom antibiotika? Panel rasprava u Koprivničko-križevačkoj županiji ponudila odgovore na najčešća pitanja
Full Article 1 minutes read

Kako upravljati primjenom antibiotika? Panel rasprava u Koprivničko-križevačkoj županiji ponudila odgovore na najčešća pitanja

U prostorijama koprivničko-križevačke Županijske uprave u petak je održana panel rasprava u sklopu projekta „Upravljanje primjenom antimikrobnih lijekova u primarnoj zdravstvenoj zaštiti u Koprivničko – križevačkoj županiji“.

Projekt su osmislile univ.mag.pharm.spec. Darija Kuruc Poje iz Bolničke ljekarne Opće bolnice „Dr. Tomislav Bardek“ Koprivnica, dr. Vesna Mađarić s Odjela infektologije koprivničke bolnice i dr. Vlatka Janeš Poje iz Službe za mikrobiologiju županijskog Zavoda za javno zdravstvo.

U panel raspravi koja je ponudila odgovore na najčešća pitanja i nedoumice kod propisivanja antibiotika sudjelovala je i Ana Posavec Andrić, dr.med. primarne zdravstvene zaštite iz Doma zdravlja Koprivničko-križevačke županije.

Kampanjom se želi upozoriti javnost na štetnost koju uzrokuje prekomjerno korištenje antibiotika u liječenju te prenijeti poruke o odgovornoj i racionalnoj potrošnji jednog od najvećih otkrića u medicini i civilizaciji općenito – antibiotika.

Pokrovitelji panela su Županija, županijski Zavod za javno zdravstvo, županijski Dom zdravlja i Opća bolnica Koprivnica. Europski dan svjesnosti o antibioticima obilježava se u sklopu Svjetskog tjedna svjesnosti o antibioticima od 18. do 24. studenog.

www.sjever.hr / kckzz.hr
23.11.2021.

Input your search keywords and press Enter.