Now Reading:
Grad Ludbreg ulaže značajna sredstva u sportsku infrastrukturu – Bilić: Sportski način života konstantno treba promovirati
Full Article 3 minutes read

Grad Ludbreg ulaže značajna sredstva u sportsku infrastrukturu – Bilić: Sportski način života konstantno treba promovirati

Kako bi se sportašima i rekreativcima, ali prije svega mladim generacijama, omogućilo bavljenje različitim vrstama sportova i korištenje kvalitetnih sportskih terena, Grad Ludbreg ulaže značajna sredstva u sportsku infrastrukturu.

-Ludbreg u ovom okruženju pruža najviše mogućnosti za bavljenje različitim vrstama sportova. Želja nam je da gradnjom gradskih bazena omogućimo i bavljenje sportom na vodi – vaterpolom, plivanjem ili nekim drugim sadržajem. Isto tako, gradnjom atletske staze vrijedne 1,2 milijuna kuna, a koju gradimo u suradnji s resornim ministarstvom, proširit ćemo sportsku ponudu i za rekreativce i za mlade ljude. Time ćemo proširiti sve opcije koje grad treba nuditi svojim sugrađanima – kaže gradonačelnik Dubravko Bilić.

Intenzivno se radi na prvoj fazi atletskog stadiona. U tijeku su radovi izgradnje 300 metara atletske staze koja omogućuje natjecanje svih uzrasta do starijih juniorskih uzrasta.
– S jedne strane otvaramo tu mogućnost, a s druge strane omogućujemo i Srednjoj školi da možda na tim sportskim terenima mogu imati i tjelesni s obzirom da se tamo završava i košarkaško igralište zatvorenog tipa za koje je Grad Ludbreg izdvojio 400-tinjak tisuća kuna, a očekujemo i gradnju teniskih terena. Čekamo i još jedan projekt koji bi upotpunio cijelu tu priču na Sportskom parku Podravine, a to je gradnja umjetne trave na igralištu pokraj stadiona Podravine čime bismo dodatno omogućili ne samo treniranje našim sportašima, nego u zimskim mjesecima i dolazak sportskih klubova izvan Ludbrega koji bi mogli na toj umjetnoj travi trenirati, ali i odrađivati službene utakmice – pojašnjava gradonačelnik.

Istovremeno je završeno uređenje rukometnog i malonogometnog igrališta kod osnovne škole, a riječ je o projektu koji Grad Ludbreg radi zajedno s Varaždinskom županijom i vrijedan je pola milijuna kuna.
Ove je godine obnovljeno i košarkaško igralište kod škole te odbojkaško igralište za odbojku na pijesku u Ludbregu i Kućanu. Napravljeno je i multifunkcionalno sportsko igralište u Hrastovskom koje ima košarkaško, odbojkaško i malonogometno igralište te malo vježbalište za gimnastiku, a za iduću je godinu u planu takvo igralište napraviti na području Bolfana.

-Ono što ne smijemo zaboraviti je da Grad snosi troškove, dakle svi naši klubovi imaju pravo na besplatno korištenje sportskih objekata i na taj način pomažemo da sport bude jedan od važnih elemenata u odgoju i razvoju mladih, ali i da bude prostor na kojem se oni koji su nešto malo stariji mogu amaterski baviti sportom, sudjelovati u natjecanjima, ali i rekreativno održavati kondiciju. Sportski način života je sve više ugrožen suvremenim načinom života stoga ga konstantno treba promovirati. Nadam se da ćemo ulaganje u sportsku infrastrukturu nastaviti i sljedeće godine s obzirom da nas čeka druga faza atletske staze i vanjsko nogometno igralište te ulaganje u sportski park u Bolfanu. Prijavili smo i projekt sportske dvorane u Selniku za borilačke sportove, čekamo rezultate pa ćemo vidjeti kako će i ta priča završiti – zaključuje gradonačelnik Bilić.

www.sjever.hr/ludbreg.hr
23.11.2021.

Input your search keywords and press Enter.