Now Reading:
Legendarni Mario Mandužukić ponovo među Vatrenima: Želim svoju strast i iskustvo prenijeti novoj generaciji
Full Article 2 minutes read

Legendarni Mario Mandužukić ponovo među Vatrenima: Želim svoju strast i iskustvo prenijeti novoj generaciji

Nakon načelnog dogovora s izbornikom Zlatkom Dalićem o priključivanju stožeru A reprezentacije, Mario Mandžukić u ponedjeljak je i formalno dogovorio suradnju s predsjednikom Hrvatskog nogometnog saveza Marijanom Kustićem te je imenovan trenerom u stručnom stožeru Vatrenih.

Mandžukić se priključuje stručnom stožeru Zlatka Dalića nakon što je ovoga ljeta okončao impresivnu igračku karijeru, koja uključuje 89 nastupa i 33 gola za Vatrene te srebrnu medalju na Svjetskom prvenstvu u Rusiji.

-Hvala izborniku Daliću i predsjedniku Kustiću na povjerenju – zaista smo se lako dogovorili oko suradnje kojoj se izuzetno radujem. Znam koliko mi je reprezentacija značila kao igraču te želim tu strast, ali i svoje iskustvo, prenijeti novoj generaciji. Sjajno je što smo osigurali direktan plasman u Katar, sada imamo godinu dana mira da se kroz prijateljske utakmice i Ligu nacija dobro pripremimo za Svjetsko prvenstvo. S puno odgovornosti, želje i ambicije ulazim u ovaj posao te ću dati sve od sebe da pomognem izborniku, kolegama u stožeru i naravno cijeloj reprezentaciji u narednom razdoblju – izjavio je Mandžukić.

Izbornik Dalić kazao je kako uvijek govori da Vatreni trebaju ostati blizu reprezentacije te da mu je upravo stoga jako drago što je Mario opet s njima.
-U razgovoru s njim uvjerio sam se koliko je predan, zainteresiran i voljan pomoći, a mislim da će njegovo iznimno iskustvo biti od velike koristi našim igračima, posebno onima mlađima. Smatram da smo dobili vrijedno pojačanje u stožeru jer znam s koliko truda i angažmana Mario pristupa svemu u životu i zato se radujem ponovnoj suradnji – naglasio je izbornik Zlatko Dalić.

www.sjever.hr
22.11.2021.

Input your search keywords and press Enter.