Now Reading:
Tenk T-55 iz Domovinskog rata preseljen u Pribislavec! Gradonačelnica Čakovca: „Tenku nije bilo mjesto na sportskim terenima“
Full Article 2 minutes read

Tenk T-55 iz Domovinskog rata preseljen u Pribislavec! Gradonačelnica Čakovca: „Tenku nije bilo mjesto na sportskim terenima“

Tenk T-55 dobiven od Hrvatske vojske kao spomen obilježje zaustavljanju tenkovske kolone koja je 1991. išla na čakovečku vojarnu, premješten je iz Čakovca u Pribislavec. Gradonačelnica Grada Čakovca Ljerka Cividini odlučila je kako tenku nije bilo mjesto na sportskim terenima između streljane i stadiona SRC Mladost, već da sportski park mora isključivo djeci, mladima i svim građanima omogućiti upravo takve sadržaje – sportske.

-Ovaj dio uz aerodrom u Pribislavcu gdje je već smješten i MIG najbolja je lokacija za tenk. Ono što je cilj i intencija je da nam posluži kao podsjetnik na Domovinski rat. Ovdje djeca mogu doći sa svojim roditeljima i učiteljima, učiti o svojoj povijesti, skupine građana mogu doći organizirano i prisjetiti se uloge Međimurja u ratu, ali i vidjeti izložen tenk, MIG i naoružanje. Hvala Općini Pribislavec i Koordinaciji udruga što su nam izašli u susret – objasnila je Cividini.

Tako je danas uz predsjednika Koordinacije udruga proizašlih iz Domovinskog rata Stjepana Horvata prisustvovala premještanju tenka u Općinu Pribislavec, gdje ih je dočekao načelnik Matija Ladić.

Kako je dogovoreno, u planu je na toj lokaciji urediti Muzej Domovinskog rata na otvorenom, a uz dosad pribavljeno, očekuje se da će muzej krasiti i ostala vojna oprema, uz nove klupice i prostore za druženje u svojevrsnom Spomen – parku.

www.sjever.hr/medjimurska-zupanija.hr
20.11.2021.

Input your search keywords and press Enter.