Now Reading:
Najduži autonomni metro na svijetu u Dubaiju
Full Article 2 minutes read

Najduži autonomni metro na svijetu u Dubaiju

Najduži metro na svijetu u Dubaiju, koji će voziti bez vozača, počeo je s radom prema novom 15-godišnjem ugovoru koji je dodijelila Uprava za ceste i promet emirata (RTA).

Vođenje metroa i tramvaja zajedničko je ulaganje (Keolis-MHI1) koje vodi Keolis, a koje uključuje Mitsubishi Heavy Industries Engineering (MHI) i Mitsubishi Corporation (MC) koje su bile uvelike uključene u izgradnju i razvoj mreže metroa u Dubaiju od 2005. godine.

Dubai Metro trenutno čini okosnicu transportnih sustava u Dubaiju. Povezuje vitalna područja i pruža sigurnu mobilnost vozačima. Metro je poboljšao globalni profil Dubaija kao poslovnog središta i ključnog odredišta za visoku kvalitetu života. Metro je dodatak kultnim znamenitostima Dubaija jer koristi najsuvremeniju željezničku tehnologiju.

Keolis-MHI odgovoran je za upravljanje i održavanje Dubai Metro Red i Green linija i upravljanje Dubai Tram (tramvajima). Tvrtka će upravljati svom imovinom podzemne i tramvajske mreže, od vlakova i kontrolnih centara do postaja i povezane infrastrukture, pružajući usluge prijevoza putnika sposobne nositi se s velikim varijacijama u broju putnika.

Dubai Metro koristi Thales-ovu tehnologiju za kontrolu vlaka (CBTC) razine 4, koja povećava transportne kapacitete smanjujući interval između vlakova. Sustav ima dvije linije (uključujući Route 2020) koje pokrivaju ukupno 90 km, uključujući 16 km tunela. Njegove 53 potpuno klimatizirane postaje nude mnoštvo sadržaja, od prodajnih mjesta do WiFi-ja.

Ovaj prilog omogućuje Odjel logistike i održive mobilnosti Sveučilišta Sjever (https://www.unin.hr/tehnicka-i-gospodarska-logistika-kc/opce-informacije/).

www.sjever.hr
17.11.2021.

Input your search keywords and press Enter.