Now Reading:
RUDARSKI CENER uskoro starta: pridružite se jedinstvenoj utrci u sklopu Ivanečkih rudarskih dana
Full Article 1 minutes read

RUDARSKI CENER uskoro starta: pridružite se jedinstvenoj utrci u sklopu Ivanečkih rudarskih dana

U organizaciji Turističke zajednice grada Ivanca i Atletskog kluba Sloboda Varaždin te pokroviteljstvom Grada Ivanca, 4. prosinca, na spomendan sv. Barbare, zaštitnice rudara, održat će se prva atletska utrka Rudarski cener.

Glavna utrka održat će se na stazi dugoj 10 kilometara, dok je druga, na stazi od 2,8 kilometara namijenjena mlađim sudionicima.

Start obje utrke bit će na gradskoj špici s početkom u 10 sati, a cilj će biti paviljon u gradskom parku. U 13 sati održat će se i svečanost podjele medalja i prigodnih promotivnih paketa za sve natjecatelje.

Utrka će se održati u sklopu tradicionalne manifestacije Ivanečki rudarski dani, a ove godine njome se obilježava sjećanje na nekadašnji Rudnik koji je bio poticatelj razvoja kulturnog i sportskog amaterizma u Ivancu pa će atletičari trčati stazom koja povezuje nekadašnje rudarske lokalitete u Ivancu i okolici, uključujući i podnožje Ivančice.
Utrka je novi sadržaj brenda Ivanec – Planinarski grad, a ove godine je ujedno i jedna od prvih manifestacija Adventa u Ivancu.

Detaljnije informacije o utrci i prijavi možete pronaći ovdje.

www.sjever.hr / ivanec.hr
15.11.2021.

Input your search keywords and press Enter.