Now Reading:
Suradnja na kulturnom planu: Gradu Lepoglavi u organiziranju manifestacija pomoći će njemački stručnjaci
Full Article 2 minutes read

Suradnja na kulturnom planu: Gradu Lepoglavi u organiziranju manifestacija pomoći će njemački stručnjaci

Da kultura nudi velike mogućnosti razvoja, posebice sredina koje poput Grada Lepoglave imaju bogatu kulturnu baštinu, složili su se svi sudionici sastanka na kojem je predstavnicima Grada Lepoglave, predvođenih gradonačelnikom Marijanom Škvarićem, mogućnosti buduće suradnje predstavio Jochen Gnauert, direktor njemačke agencije Kulturgipfel.

Riječ je o agenciji koja više od 15 godina uspješno organizira vrhunska kulturna događanja, a koja je spremna pružiti potporu Gradu Lepoglavi u organizaciji kulturnih događanja odnosno pozicioniranja kulture kao važnog čimbenika ukupnog razvoja grada.

Inicijativu za povezivanjem i suradnjom Grada Lepoglave i agencije Kulturgipfel inicirao je vijećnik Gradskog vijeća Grada Lepoglave Vjeran Ježek u čijoj je pratnji Jochen Gnauert stigao u Lepoglavu te se na održanom sastanku sastao s gradonačelnikom Marijanom Škvarićem, direktoricom ureda Turističke zajednice Grada Lepoglave Ljubicom Dubovečak i Dejanom Bjelivukom iz projektnog ureda tvrtke TKIC. Gnauer je tom prigodom predstavio neke od projekata koji bi mogli osnažiti kulturnu ponudu u Gradu Lepoglavi. Sastanku je nazočio i Kruno Ježek, suradnik Vjerana Ježeka.

Gradonačelnik Škvarić upoznao je gosta iz Njemačke s bogatom kulturnom baštinom lepoglavskog kraja kao i s brojnim aktivnostima i projektima koji se provode s ciljem njene promocije i uključivanja njenih potencijala u razvoj Grada Lepoglave. Pri tom je poseban naglasak stavljen na Međunarodni festival čipke koji se u proteklih 25 godina trajanja, istaknuo je gradonačelnik, profilirao u jednu od najznačajnijih međunarodnih priredaba posvećenih čipkarstvu.

Jochen Gnauert je, za početak, ponudio suradnju na organizaciji budućih međunarodnih festivala čipke u Lepoglavi, a što je ocijenjeno kao dobra prigoda da se, s ciljem njihove nadogradnje, domaće iskustvo i znanje povežu i nadograde s iskustvom i znanjem njemačkih stručnjaka.

www.sjever.hr
11.11.2021.

Input your search keywords and press Enter.