Now Reading:
Odlične vijesti za studente i učenike – Zaklada „Volim Križevce” dijeli stipendije, evo kako do njih
Full Article 2 minutes read

Odlične vijesti za studente i učenike – Zaklada „Volim Križevce” dijeli stipendije, evo kako do njih

Zaklada za lokalni razvoj i solidarnost “Volim Križevce” objavila je natječaj za dodjelu učeničkih i studentskih stipendija za ovu školsku, odnosno akademsku godinu.

Zaklada će dodijeliti najviše dvadeset stipendija mladima iz Križevaca, odnosno po pet stipendija za učenike srednjih škola i redovne studente preddiplomskog ili diplomskog studija slabijeg imovinskog stanja i po pet stipendija za nadarene učenike srednjih škola te redovne studente preddiplomskog ili diplomskog studija.

Učeničke stipendije iznose 500 kuna mjesečno, a studentske tisuću kuna i dodjeljuju se na razdoblje od devet mjeseci. Prijavu je moguće podnijeti putem elektroničkog obrasca na službenim internetskim stranicama Zaklade najkasnije do 15. studenog, a sve dodatne informacije moguće je dobiti putem e-maila: info@volimkrizevce.hr ili putem njihove službene Facebook stranice.

Riječ je o prvoj suvremenoj zakladi osnovanoj 2019. godine u Križevcima čije se djelovanje temelji na ostavštini Ivana Zakmardija Dijankovečkoga koji je svojim dobročinstvom osigurao školovanje onim učenicima i studentima koji inače za to ne bi imali priliku. Cilj djelovanja zaklade je pružanje društvene potpore za promociju solidarnosti i zaštite ljudskih prava te lokalni razvoj i promociju društvenog poduzetništva.

Zaklada svoje djelovanje temelji na vrijednostima poštivanja ljudskih prava i građanskih sloboda, solidarnosti, socioekonomske pravde, nenasilja, uključivosti, uvažavanja različitosti, ravnopravnosti, slobode izbora i izražavanja te očuvanja prirodnih i kulturnih dobara.

www.sjever.hr / krizevci.hr
04.11.2021.

Input your search keywords and press Enter.