Now Reading:
Tehnološke tvrtke razvijaju višenamjenska autonomna vozila
Full Article 1 minutes read

Tehnološke tvrtke razvijaju višenamjenska autonomna vozila

Tvrtke Oxbotica i AppliedEV najavili su suradnju na razvoju potpuno autonomnog, višenamjenskog električnog vozila za razne komercijalne primjene. Vozilo bez vozača u početku će biti usmjereno na sektor industrijske logistike i dostave robe, a očekuje se nastavak rasta u daljnjim industrijama kako se smanjuje broj vozila.

Oxbotica će integrirati svoj softver za autonomno vozilo s AppliedEV-ovom konfigurabilnom platformom za električna vozila. Strategija izlaska na tržište za Oxboticu i AppliedEV je usredotočiti se na tržišta koja imaju zrelo regulatorno okruženje koje će omogućiti primjenu u većem opsegu. Platforma Blanc Robot, koju je razvio AppliedEV, modularna je i potpuno fleksibilna, dizajnirana za rad kao potpuno autonomno vozilo i konfigurirana za posebne primjene poput logistike.

Julian Broadbent, osnivač i izvršni direktor, AppliedEV, rekao je kako dvije tvrtke vide priliku na tržištu da se okupe s jedinstvenom ponudom.

– Prava vrijednost automatiziranih vozila je rad bez prisutnosti vozača s visokom razinom sigurnosti – dodao je.

Ovaj prilog omogućuje Odjel logistike i održive mobilnosti Sveučilišta Sjever (https://www.unin.hr/tehnicka-i-gospodarska-logistika-kc/opce-informacije/).

www.sjever.hr
03.11.2021.

Input your search keywords and press Enter.