Now Reading:
U Opću bolnicu Zabok i bolnicu hrvatskih veterana stiže nova oprema vrijedna oko 150 tisuća kuna!
Full Article 1 minutes read

U Opću bolnicu Zabok i bolnicu hrvatskih veterana stiže nova oprema vrijedna oko 150 tisuća kuna!

Odjel za neurologiju Opće bolnice Zabok i bolnice hrvatskih veterana od četvrtka, 28. listopada, moći će još kvalitetnije i jednostavnije obavljati preglede zahvaljujući donaciji od strane tvrtke ZMH Horvat iz Konjščine.

Naime, spomenuta bolnica postati će bogatija za 3 monitora za praćenje vitalnih funkcija proizvođača MindRay s multifunkcijskim mogućnostima praćenja, a posebno praćenje intraarterijskog tlaka za teže bolesnike. Navedeni uređaj omogućava praćenje respiracijskih pokreta, saturacije kisikom, temperature, arterijskoga tlaka i drugih parametara, koji se prate višekanalnim EKG-om, a nužno su potrebni za rad s najtežim COVID-bolesnicima. Donacija obuhvaća i 1 EKG uređaj za bilježenje električne aktivnosti srca u određenom vremenu, kao i 1 kolica za podjelu terapije te 1 roller ploču za premještanje ležećeg pacijenta i 1 prijenosnu infuzijsku pumpu. Spomenuta ploča pojednostavljuje transfer pacijenata, pomaže premještanje s ruba kreveta na invalidska kolica ili toalet, s invalidskih kolica u automobil i slično.

Ukupna vrijednost donacije je oko 150 tisuća kuna, a primopredaja će se održati u OB Zabok i bolnici hrvatskih veterana.

mčaržavec/www.sjever.hr
26.10.2021.

Input your search keywords and press Enter.